9 Μαρτίου 2021

8 Λογοι για να Περπατας 30΄, Καθημερινα!


Ας είμαστε ειλικρινείς: σίγουρα ξοδεύεις πάνω από 30΄ μέσα στη μέρα σου, σερφάροντας στο ίντερνετ, και είναι απολύτως φυσιολογικό, στις μέρες μας. Άφησε, όμως, για λίγο τα κινητό σου τηλέφωνο και χρησιμοποίησε αυτό το χρόνο, για να κάνεις μία βόλτα. Με μια τέτοια καθημερινή άσκηση, 8 απίθανα πράγματα είναι αρκετά πιθανό να σου συμβούν!


1. Θα κάψεις περίπου 150 θερμίδες

Αναλόγως το βάρος σου και την ταχύτητα που περπατάς, είναι αρκετά εφικτό να κάψεις περίπου 150 θερμίδες, κάθε φορά που πραγματοποιείς μία 30λεπτη βόλτα. Οπότε, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, εάν θέλεις να απολαύσεις εκείνο το έξτρα μπισκότο μετά το κυρίως γεύμα.

2. Θα νιώσεις πιο ήρεμος

Το περπάτημα μπορεί να είναι χαλαρωτικό, ακόμη και αν κάνεις την βόλτα σου σε κάποιον πολυσύχναστο και πολύβουο δρόμο της πόλης και όχι σε κάποιο ήσυχο μέρος. Για να απολαύσεις μία βαθύτερη εμπειρία, θα μπορούσες να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή διαλογισμού στο κινητό σου και να ακούς τα ηχογραφημένα μαθήματα ενόσω περπατάς.

3. Τα πόδια σου θα τονωθούν περισσότερο

Με μόλις 30’ περπάτημα, καθημερινά, θα μπορέσεις να δυναμώσεις και να τονώσεις τους μύες, που βρίσκονται στους μηρούς και τις γάμπες. Συνδύασε το περπάτημά σου με κάποιες ασκήσεις αντοχής, δύο φορές τη βδομάδα (πχ. αερόβιο, καθίσματα, κτλ.), και θα παρατηρήσεις ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα!

4. Θα μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης κιρσών

Σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι το περπάτημα βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης κιρσών και του πόνου, που προκαλείται από αυτούς, Απλώς, σιγουρέψου ότι φόρεσες τα αθλητικά σου παπούτσια, πριν ξεκινήσεις, για να προστατευτείς από ενδεχόμενους τραυματισμούς, και να αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος.



5. Θα βελτιώσεις την πέψη σου


Μετά από ένα βαρύ και δύσπεπτο γεύμα, μην επαναπαύεσαι στον καναπέ μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης. Μία 30λεπτη βόλτα θα βοηθήσει αρκετά το πεπτικό σου σύστημα και θα κρατήσει πιο σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου.


6. Θα αποκτήσεις περισσότερη δημιουργικότητα


Στο καθιερωμένο σου περπάτημα, μπορείς να έχεις μαζί σου ένα σημειωματάριο. Θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολα μπορείς να σκεφτείς κάποιες δημιουργικές ιδέες, όταν βαδίζεις με «καθαρό» μυαλό!

7. Θα τακτοποιήσεις κάποιες εξωτερικές δουλειές που ενδεχομένως δεν προλαβαίνεις


Κάτι άλλο, που μπορείς να έχεις μαζί σου, είναι το κινητό σου τηλέφωνο. Αξιοποίησε το για να μιλήσεις με φίλους που μένουν μακριά ή με την οικογένειά σου. Αλλιώς, μπορείς ακόμη και να κλείσεις εκείνο το ραντεβού στον οδοντίατρο, που αναβάλλεις εδώ και καιρό.

8. Μπορεί να αποκτήσεις κίνητρο για να γυμνάζεσαι περισσότερο

Ακολουθώντας αυτή τη ρουτίνα, μετά από μερικές βδομάδες, το καθημερινό σου μισάωρο περπάτημα θα γίνει πανεύκολο. Είναι πιθανό να παρακινηθείς και να το προχωρήσεις σε ένα επόμενο επίπεδο. Για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάσεις ένα 30λεπτο χαλαρό τρέξιμο ή μια βόλτα με το ποδήλατο
Οι δυνατότητες και οι επιλογές είναι ανεξάντλητες, αρκεί να τις αξιοποιήσεις!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: