24 Μαρτίου 2021

Διευκρινίσεις Κεραμέως για σχολεία, πανελλήνιες και μαθήματα το Πάσχα


Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό. Η υπουργός Παιδείας απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία τονίζοντας ότι για το ζήτημα γίνονται τακτικές συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις ανέφερε ότι όλα είναι στο τραπέζι, ενώ για το εάν θα διεξαχθούν τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για το διάστημα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Η κυρία Κεραμέως επανέλαβε πως δεν υπάρχει σκέψη για μαθήματα το Πάσχα, ότι είναι υπό συζήτηση μια μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου και ότι οι πανελλήνιες δρομολογούνται για να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο. Εξάλλου, αναφερόμενη στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμβαση με την Cisco είπε χαρακτηριστικά: «Ως εδώ, τα ψέματα πια είναι αδιανόητα». Η υπουργός χαρακτήρισε ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το Δημόσιο, τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί.

Στη συνέχεια όπως είπε, για να μην δαπανηθούν νέα κονδύλια, το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει σε αυτή τη διαδικασία προϊόντα της ίδιας εταιρίας. Σχετικά με το κόστος τόνισε ότι η κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο.


Ακόμη, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε δόθηκαν προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην Cisco. Απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: