28 Απριλίου 2021

Από απόψε το βράδυ τα μηνύματα για εμβολιασμό στους 40άρηδες

Από σήμερα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα μηνύματα για το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό στους πολίτες 40-44 ετών οι οποίοι από αύριο θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού, σημείωσε κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός από τις 5 Μαΐου "επιταχύνουμε, σε καθημερινή βάση θα διενεργούμε σχεδόν 100.000 εμβολιασμούς. Από τη Μεγάλη Δευτέρα «σπάμε» καθημερινά το ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών: Μ. Δευτέρα 61.574 εμβολιασμοί, Μ. Τρίτη 61.859 εμβολιασμοί και σήμερα, Μ. Τετάρτη θα ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς.

Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 Εμβολιαστικά Κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά.

Από απόψε θα στέλνονται τα πρώτα μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση για τους πολίτες 40-44 ετών.

Επίσης αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, με το εμβόλιο της AstraZeneca, σημειώνοντας ότι ήδη 106.652 πολίτες της κατηγορίας αυτής έχουν ήδη κλείσει από χθες ραντεβού και έχουν ήδη αρχίσει να εμβολιάζονται. Μάλιστα έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση 9.142 άτομα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. "Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν", είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι από το Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών..

Σχολιάζοντας επίσης τις αναφορές του αρχηγούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία».

"Δεν διόρισα εγώ αυτή την Επιτροπή. Αυτή την επιτροπή τη διόρισε η κυβέρνηση Τσίπρα στις 17 Αυγούστου 2017. Πράγματι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες κι εγώ ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου 2020. Θεωρώ, λοιπόν, επειδή αυτοί έκαναν την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό και έχουν προσφέρει σε καίριες και δύσκολες στιγμές εξαιρετικές υπηρεσίες ότι δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά την καρδία, πρέπει να τους στηρίζουμε όλοι μας και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους «ξεστοκάρουμε τα εμβόλια». Αντιθέτως δίνουμε πρόσβαση στα εμβόλια σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε".

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: