28 Απριλίου 2021

Προφυλακίστηκε ο Λαγός - Αρνείται να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος συνελήφθη από τις βελγικές αρχές, χθες, Μεγάλη Τρίτη, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του.

Όπως ενημέρωσε η Εισαγγελία Βρυξελλών, ο Λαγός ανακρίθηκε από το αρμόδιο όργανο του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών, όπου αρνήθηκε να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές και έτσι ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκισή του.

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, αναμένεται η απόφαση του προανακριτικού τμήματος σχετικά με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών:

"Αναφορικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές κατά του Ι.Λ. και την έκδοσή του από τις βελγικές δικαστικές αρχές, η Εισαγγελία των Βρυξελλών θέλει να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Στις 27 Απριλίου 2021, ο Ι.Λ. συνελήφθη στις Βρυξέλλες με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε σε εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020.

Όπως προβλέπεται στη διαδικασία, η Εισαγγελία των Βρυξελλών ζήτησε από τον ανακριτή να προχωρήσει στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Το πρωί της 28ης Απριλίου, το συγκεκριμένο ανακρίθηκε από ανακριτή του ολλανδόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών, που είναι αρμόδιος για την υπόθεση.

Ο Ι.Λ. δεν συμφώνησε στην παράδοσή του στις ελληνικές αρχές. Ο ανακριτής τον έθεσε σε κράτηση.

Το προανακριτικό τμήμα των Βρυξελλών θα αποφασίσει εντός 15 ημερών σχετικά με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Η ημερομηνία της ακρόασης του προανακριτικού τμήματος δεν είναι ακόμη γνωστή. Ο πληροφορίες αυτές θα ανακοινωθούν αργότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: