16 Απριλίου 2021

ΔΕΗ: Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Κοζάνη

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύματα δύο εργαζόμενους σε εργολάβο στο έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του Αγίου Δημητρίου σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής όπως γνωστοποίησε η ΔΕΗ.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd του Αναδόχου. Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ αναφέρει πως "ζητεί την πλήρη διερεύνηση και θα παράσχει κάθε διευκόλυνση. Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους".

Για το δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ανακοίνωση εξέδωσε και ο όμιλος ΑΒΑΞ.

Όπως σημειώνεται, "σήμερα Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00, περίπου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δυο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη.

Οι θανόντες ήταν εργαζόμενοι εξειδικευμένης εταιρείας που έχει αναλάβει υπεργολαβικά το έργο συντήρησης και αποκατάστασης στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως".

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους οικείους των θανόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: