16 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας για τη διάθεση των self test

Με αίσθημα ευθύνης  για την αντιμετώπιση της πανδημίας  και την ασφάλεια των πολιτών συνεχίζεται η διανομή των self test από τα φαρμακεία στους πολίτες της Πιερίας. Η διανομή από τον ΣΥ.ΦΑ. Πιερίας γίνεται καθημερινά και χωρίς προβλήματα. Μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί σε μαθητές λυκείου και καθηγητές 23.000 self test. Τις επόμενες ημέρες θα διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι πολλοί πολίτες, ενώ  είχαμε ενημερώσει εδώ και ημέρες ότι η διάθεση των self test θα γίνεται μόνο κατά την διάρκεια του κανονικού ωραρίου, έρχονται κατά τις ώρες της υπηρεσίας των φαρμακείων, την ώρα της προσέλευσης των επειγόντων περιστατικών. Αποτέλεσμα  είναι πολλές φορές  να δημιουργείται συνωστισμός, ουρές έξω από τα φαρμακεία και  συχνά διαπληκτισμοί με τους φαρμακοποιούς. 

Οι φαρμακοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον εφοδιασμό των πολιτών με τεστ. Το φαρμακείο εφοδιάζεται από το αυτόματο σύστημα εφοδιασμού με συγκεκριμένες ποσότητες τεστ χωρίς δυνατότητα παραγγελίας μεγαλυτέρων ποσοτήτων. Εύκολα λοιπόν αυτά τελειώνουν.

Παρακαλούμε λοιπόν τους πολίτες της Πιερίας να σεβαστούν τις εφημερίες των φαρμακείων και να προμηθεύονται έγκαιρα τα τεστ κατά την διάρκεια του κανονικού ωραρίου λειτουργίας τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κουιμτζίδης Ελευθέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: