19 Μαΐου 2021

Κίνημα Αλλαγής Πιερίας για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 με πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων αποφάσισε ομόφωνα την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
 

Η 19 η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης των 353.000 αθώων θυμάτων και μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες από τους Νεότουρκους σε μιά θηριώδη μανία εθνοκάθαρσης από το 1916 έως το 1923.
 

Η 19 η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα απόδοσης τιμής στο πιο ζωντανό κύτταρο της οικουμενικότητας του Ελληνισμού το οποίο προσπάθησαν να αφανίσουν οι Κεμαλικοί με εκτοπισμούς και σφαγές.
 

Η 19 η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα απόδοσης σεβασμού στα θύματα και στα πάθη όσων ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους με μόνο τους αμάρτημα την εθνικότητά και τη θρησκεία τους.
Η 19 η Μαΐου είναι υπενθύμιση του χρέους που έχουμε να διαφυλάξουμε την ιστορική αλήθεια, του χρέους που έχουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον εθνικισμό και ρατσισμό καθώς και για διαρκή απαίτηση για παγκόσμια ειρήνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα με στόχο την αποτροπή παρόμοιων εγκληματικών  πράξεων, του χρέους που έχουμε να διεκδικήσουμε την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Για την Νομαρχιακή Επιτροπή
Κωνσταντίνος Κιτιξής
Γραμματέας ΝΕ
Κινήματος Αλλαγής Πιερίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: