21 Μαΐου 2021

Ανάβουν οι προβολείς: Ανοίγουν από σήμερα οι θερινοί κινηματογράφοι

Ανάβουν οι προβολείς στα θερινά σινεμά που ανοίγουν σήμερα, 21 Μαΐου, με πληρότητα 75% και με μια προβολή στην αρχή. Όπως και πέρυσι, δεν θα γίνεται διάλειμμα στη διάρκεια της προβολής, ενώ σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο, υποχρεωτική είναι η ηλεκτρονική έκδοση του εισιτηρίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι άνθρωποι που προσέρχονται μαζί στον κινηματογράφο, κάθονται και μαζί, χωρίς να μεσολαβεί κενό ανάμεσά τους, ενώ γενικώς, ανάμεσα σε δύο καθήμενους υπάρχει υποχρεωτικά μία κενή θέση. Ακόμη, είναι υποχρεωτική η ταξιθεσία για τη σωστή κατεύθυνση και τοποθέτηση του κοινού.

Τα τραπέζια και οι καρέκλες θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ προτείνεται η μονοδρόμηση των διαδρόμων που διατρέχουν τον χώρο, σύμφωνα με το ΦΕΚ. Ακόμη προτείνεται κενό τουλάχιστον μισής ώρας από τη λήξη της μίας προβολής και την έναρξη της επόμενης ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Oι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν το "Nomadland", που θριάμβευσε στα Όσκαρ κερδίζοντας τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου, με την συγκλονιστική Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Επίσης, θα προβληθούν άλλες επτά ταινίες και ανάμεσά τους το animation "Soul" (Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων και Μουσικής) και το υπερηρωικό σίκουελ "Wonder Woman 1984".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: