11 Μαΐου 2021

«Ιερωμένοι γίνονται αρχηγοί συμμορίας»

Εκτός από το μεγάλο πρόβλημα με τους αρνητές ιερείς που δεν πείθονται για τη σοβαρότητα της κατάστασης ούτε από τα κρούσματα, αλλά και τους θανάτους που έχουν προηγηθεί, διαπιστώνει ότι «μέσα στην Εκκλησία υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής».

 

Την αρχαία παροιμία «είναι γιατρός για τους άλλους, αλλά ο ίδιος είναι γεμάτος πληγές» θυμίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο χώρος της εκκλησίας στη Βόρεια Ελλάδα καθώς οι αρνητές του κορονοϊού, των εμβολίων και της μάσκας, ιδίως σε επίπεδο ιερέων ενοριών, φαίνεται ότι έχουν πολλαπλασιαστεί, παρότι καταγράφονται απανωτά θύματα στις τάξεις τους από τη δράση του ιού. Δύο μητροπολίτες ήδη «ξεσπάθωσαν», αλλά, όπως όλα δείχνουν, αυτό δεν είναι αρκετό, με αποτέλεσμα ενορίες και μοναστήρια να μετατρέπονται σε χώρους μετάδοσης της φονικής ασθένειας.

Κάνοντας χρήση δραματικών τόνων, ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος έκλεισε τρεις ιερούς ναούς την περασμένη Κυριακή και χθες επανήλθε καταγγέλλοντας ότι ιερωμένοι «γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το Facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα», διαπιστώνοντας ότι «μέσα στην Εκκλησία υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής» και προειδοποιώντας «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι ένοχοι οι πατέρες εκείνοι που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως όσοι επέδειξαν ανυπακοή προσβάλλοντας και τον μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο και συλλήβδην τους εντίμους κληρικούς της μητροπόλεώς μας, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, οι οποίοι μετά δυσκολίας, μετά δυσφορίας, επειθάρχησαν εις τα πειθαναγκαστικά μέτρα τα επιβληθέντα από την Πολιτεία στην Εκκλησία».

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν σε συνέχεια όσων είπε (5.5.21) προσερχόμενος να εμβολιαστεί, όταν μίλησε για «ανταρσία 4-5 ιερέων» με αποτέλεσμα «να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους χριστιανούς», σχολιάζοντας ειρωνικά τους υποκριτές, «διότι π.χ. δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα» και λέγοντας ότι θα πάει ο ίδιος στην εισαγγελία να κάνει αναφορά. Χθες πρόσθεσε ότι μετά τις δηλώσεις του δέχθηκε απειλητικά μηνύματα και ύβρεις.

Στον αντίποδα βέβαια κάποιοι σημειώνουν ότι ο μητροπολίτης είναι αποφασισμένος να μη δεχθεί «ζηλωτές» στην περιοχή του, καθώς ο ίδιος διατηρεί ήδη ακραίες θέσεις συνοδεία φιλοδοξιών, οπότε οι τοποθετήσεις του είναι προσχηματικές, εξάλλου μπορεί να καλούσε τους ιερείς να κάνουν Ανάσταση στις 9 το βράδυ, όμως, όπως ο ίδιος ομολόγησε, κι αυτός πήγε στη μονή της Σίψας «από τις 11 το ολονύχτιο μέχρι τις 3.30 το πρωί, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Μόνο με τις μοναχές. Δεν κοινοποίησα καμία πρόσκληση στο facebook να πω ελάτε Χριστιανοί στη δική μου την Ανάσταση, είναι η καλή Ανάσταση και η Ορθόδοξη η Ανάσταση και οι άλλοι όλοι θα πάνε κατά διαόλου επειδή θα κάνουν Ανάσταση στις εννέα η ώρα. Πόσοι το καταλαβαίνουν αυτό το πράγμα όμως;»!!!

Το τι γίνεται σε εκκλησίες και μοναστήρια έχει καταγγελθεί ματαίως πολλές φορές στο πολύ κοντινό παρελθόν (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Χαλκιδική, Δήμος Θερμαϊκού) καθώς οι αρνητές δεν πείθονται για τη σοβαρότητα της κατάστασης ούτε από τα κρούσματα στις τάξεις τους ή γενικότερα στις τάξεις της Εκκλησίας με τους θανάτους μητροπολιτών που έχουν προηγηθεί.

Τελευταία θύματα καταγράφηκαν στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης όπου την περασμένη Κυριακή σημειώθηκαν δύο θάνατοι. Το πρωί κηδεύτηκε ο 66χρονος ιερέας που λειτουργούσε την εκκλησία με κόσμο και μέσα στην καραντίνα δηλώνοντας πως «η πίστη σώζει» και με πιστούς να προσέρχονται στα κηρύγματά του και από τη Θεσσαλονίκη.

Κηδεύτηκε με πλήθος κόσμου να συνωστίζεται στον ναό, παρόντων και επισήμων (δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης) και του μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα που έλεγε κατά την τελετή ότι «το θέμα είναι ιατρικό και όχι εκκλησιαστικό», αλλά μάλλον σε ώτα μη ακουόντων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας κηδευόταν έτερος κάτοικος Χορτιάτη, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του ιερέα. Την περασμένη Τετάρτη, μια άλλη κάτοικος από τον στενό κύκλο του ιερέα έχανε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Θέμα φαίνεται να υπάρχει και με άλλη ενορία της μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως καθώς, όπως καταγγέλλεται, αρνητής είναι ο ιερέας του Αγίου Παντελεήμονα στην κοινότητα Νέας Μαγνησίας στον Δήμο Δέλτα. Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, ο ιερέας όχι μόνο δεν φορά μάσκα από την αρχή της πανδημίας, αλλά προτρέπει τους πιστούς να μην κάνουν και το εμβόλιο, ασκώντας μάλιστα μπούλινγκ σε όσους έχουν άλλη άποψη. Ετσι, ο ιός συνεχίζει το... θεάρεστο έργο του, αφαιρώντας τη ζωή ενός 38χρονου δασκάλου του κατηχητικού αλλά και άλλων ανθρώπων που σχετίζονται με την εκκλησία.

 

 efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: