30 Μαΐου 2021

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιους αφορά η αυτόματη ακύρωση της δεύτερης δόσης


Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δηλώνοντας ότι σχεδόν 2.000.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ περίπου 5.400.000 δόσεις όλων των εμβολίων έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας συνολικά.


Ο κ. Θεμιστοκλέους, ότι ο στόχος του 50% εμβολιασμένων στη χώρα αναμένεται να επιτευχθεί εντός του καλοκαιριού, εξηγώντας ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού καθορίζονται από τις παραδόσεις των εμβολίων.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα χρησιμεύει και για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό, ενώ υπογράμμισε πως έχει δοθεί το "πράσινο φως" για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών και η χώρα μας θα ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών για το εάν θα προγραμματιστούν τα ραντεβού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εμβολιασμοί: Ακυρώνεται αυτόματα η δεύτερη δόση για όσους νόσησαν

Ο κ. Θεμιστοκλέους προχώρησε, επίσης, σε διευκρινίσεις για τους πολίτες που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και τον εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το δεύτερο ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα από το σύστημα για όλους την ερχόμενη Τρίτη και πρόσθεσε πως έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης ο κάθε πολίτης θα λάβει sms που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

"Ήδη έχουμε αρχίσει να ακυρώνουμε ραντεβού και από την ερχόμενη Τρίτη το σύστημα θα ακυρώσει όλα τα ραντεβού όσων έχουν νοσήσει. Οι πολίτες θα λάβουν sms έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης, για παράδειγμα αν νόσησε στις 20 Μαρτίου θα του αποσταλεί μήνυμα στις 20 Σεπτεμβρίου, που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό", δήλωσε χαρακτηριστικά.



news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: