1 Ιουνίου 2021

Θεσσαλονίκη-Απόπειρα αρπαγής 16χρονης: Νέες καταγγελίες για τον άνδρα που συνελήφθη - Τι λέει ο πατέρας της μαθήτριας

 Συνελήφθη ο 56χρονος άντρας ο οποίος το πρωί της Δευτέρας αποπειράθηκε να βάλει στο αυτοκίνητό του μια 16χρονη μαθήτρια στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη. Στην εκπομπή του ΟPEN "Ώρα Ελλάδος" μίλησε ο πατέρας της 16χρονης, περιγράφοντας όσα συνέβησαν.

 "Το παιδί ήθελε να πάει σχολείο. Έχασε το κανονικό λεωφορείο και πήρε ένα άλλο. Την άφησε λίγο πιο κάτω, λίγο χάθηκε, λίγο μπερδεύτηκε...Περνούσε έξω από την καφετέρια, είδε αυτόν τον τύπο, τον ρώτησε μήπως ξέρει ένα δρομάκι να βγει στο Στρεμπενιώτη, της είπε "είσαι όμορφη κουκλίτσα, έλα να σε πάρω με το αμάξι να σε πάω εγώ", του είπε δεν θέλω να με πας εσύ. Επέμενε αυτός και τέλος πάντων έφυγε το παιδί, έστριψε στο στενό δεξιά κι αυτός την ακολούθησε με το αυτοκίνητο. Πήγε δίπλα της, της είπε ξανά "θα σε πάω εγώ" , το παιδί τρόμαξε, γύρισε πίσω, έφυγε προς τον κεντρικό πάλι, μπήκε μέσα στην καφετέρια και με πήρε τηλέφωνο. Πήγα εκεί, η κοπέλα που ήταν στο μαγαζί, μου έδωσαν τις φωτογραφίες και πήγα στην αστυνομία. Το απόγευμα πήγαμε στο αστυνομικό μέγαρο να δει κάποιους υπόπτους και στην πορεία τον αναγνώρισε και το βράδυ τον συνέλαβαν".

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλες δύο κοπέλες τον αναγνώρισαν, ενώ, όπως είπε, του έχουν στείλει στοιχεία και μέσω social media. "Το είχε συνήθεια μάλλον. Τα παιδιά πάντως στην καφετέρια μου είπαν ότι δεν τον έχουν ξαναδεί. Έχει παρενοχλήσει όμως κι άλλα παιδιά, το κατέθεσαν κιόλας"

Πώς έφτασαν στη σύλληψή του

Σύμφωνα με το thestival.gr, oι αστυνομικοί αξιοποίησαν το βιντεοληπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους και έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του ατόμου που φέρεται να προσπάθησε να αποπλανήσει τη 16χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος φέρεται να έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχα περιστατικά.

To χρονικό

Το πρωί της Δευτέρας ένας άγνωστος άνδρας επιχείρησε να πείσει μία 16χρονη μαθήτρια να μπει στο αυτοκίνητό του για να την μεταφέρει στο σχολείο της. Αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του thestival.gr, η μαθήτρια από τις Συκιές Θεσσαλονίκης πήρε το λεωφορείο για να πάει από το σπίτι της στο σχολείο. Είναι μαθήτρια της Α’ Λυκείου στο Επαγγελματικό Λύκειο της Νεάπολης. 

Συνήθως παίρνει το λεωφορείο της γραμμής 18 όμως σήμερα δεν το πρόλαβε και πήρε το λεωφορείο της γραμμής 28. Η πλησιέστερη στάση στο σχολείο της είναι η στάση «Κόκορα», στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην περιοχή των Συκεών. Όταν η μαθήτρια κατέβηκε από το λεωφορείο, κατευθύνθηκε προς ένα καφέ προκειμένου να ζητήσει οδηγίες για το πώς θα πάει προς το σχολείο της. 

Απευθυνόμενη σε έναν μεσήλικα άντρα ρώτησε ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στο Επαγγελματικό Λύκειο της Νεάπολης. Εκείνος της πρότεινε να την πάει με το αμάξι. Η μαθήτρια αρνήθηκε, όμως, εκείνος επέμεινε λέγοντας: «Είσαι ωραία κοπέλα να σε πάω εγώ». Η κοπέλα αποχώρησε χωρίς να συνεχίσει την κουβέντα. 

Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, όταν μπήκε σε κάποιο στενό, κινούμενη για το σχολείο της, διαπίστωσε ότι ο άνδρας την ακολουθεί με το αυτοκίνητό του. Την πλησίασε και από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματός του της είπε: «Μπες μέσα να σε πάω εγώ στο σχολείο σου». Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας Η κοπέλα έντρομη επέστρεψε στο καφέ όπου είχε συναντήσει αρχικά τον άγνωστο και από εκεί τηλεφώνησε στον πατέρα της, ο οποίος μετέβη στο σημείο και στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, όπου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου για το περιστατικό. 

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: