1 Ιουνίου 2021

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ'οίκον

Για το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατ’ οίκον ρωτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης τη Δευτέρα. "Όσον αφορά τους κατάκοιτους, πιστεύουμε στην επόμενη ενημέρωση, την Δευτέρα, θα ανακοινώσουμε το πλήρες σχέδιο για τους κατάκοιτους και εκεί θα δώσουμε και τις λεπτομέρειες και για το ποιο εμβόλιο θα είναι" είπε, απαντώντας ο κ. Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο γγ του υπουργείου Υγείας σε δηλώσεις του το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε κάνει λόγο για δύσκολη επιχείρηση στην οργάνωσή της και ελάχιστες χώρες έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό με αυτόν τον τρόπο, πέρα από μικρές χώρες, όπως η Κύπρος.

Όταν είχε ερωτηθεί εάν σε αυτή την επιχείρηση, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αξιοποιήσει τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson, είπε ότι για κάθε εμβόλιο υπάρχουν δυσκολίες. "Ακόμη και το J & J πέρα από το πλεονέκτημα της μιας δόσης, έχει διαχειριστικές δυσκολίες και μάλιστα κάποιες τεχνικές δυσκολίες, που είναι ακόμη μεγαλύτερες σε σχέση με άλλα εμβόλια. Είναι ένα σχεδιασμός που περιλαμβάνει και το J & J, όμως εξετάζονται όλες οι παράμετροι. Όσον αφορά στη μεταφορά, αποθήκευση και τον εμβολιασμό στο σπίτι, κάθε εμβόλιο έχει διαφορετικές προδιαγραφές" είχε πει.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ACTION 24 είχε υπογραμμίσει ότι στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς θα έχουν ρόλο και οι ιδιώτες ιατροί "Οι κατ’ οίκον επισκέψεις για εμβολιασμούς θα ξεκινήσουν με βάση το πλάνο το οποίο φτιάχνουμε και θα αφορούν και ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συγκεκριμένο εμβόλιο και να μπορούν να φτάσουν στους συνανθρώπους μας, τους συμπολίτες μας που είναι κατάκοιτοι και να τους εμβολιάζουν. Δεν θα αργήσει να γίνει. Δεν είναι εύκολο, και γενικώς δεν μου αρέσει να προτρέχω και να ανακοινώνω πριν να είμαι έτοιμος να εφαρμόσω. Γι’ αυτό δεν έχετε δει κάτι μέσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού που να μην έχει πετύχει, τουναντίον.

Υπάρχει μελέτη κάθε βήματος, υπάρχει στρατηγική του πώς και πότε γίνεται και όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ερχόμαστε να το διορθώσουμε πάντα με διαφάνεια και με εντιμότητα απέναντι στον κόσμο" είχε τονίσει. 

 

 enikos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: