6 Ιουλίου 2021

Αεροπορική τραγωδία στη χερσόνησο Καμτσάτκα

Εντοπίστηκαν  τα συντρίμμια του αεροπλάνου Antonov An-26, με 28 επιβαίνοντες, το οποίο αγνοούνταν από το πρωί και τελικά συνετρίβη στη θάλασσα λίγο πριν την προσγείωσή του στην κωμόπολη Παλάνα της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν επιζώντες.

Το αεροπλάνο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πετροπαβλόβσκ-Παλάνα, έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου ενώ είχε μπει στη διαδικασία προσγείωσης.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι «στο αεροσκάφος An-26 υπάρχουν συνολικά έξι άτομα πλήρωμα και 22 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου κι ενός παιδιού». Μεταξύ των επιβατών βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και η δήμαρχος της Παλάνα, Όλγκα Μοχίρεβα.

Ελικόπτερο και στρατεύματα του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών ξεκίνησαν αμέσως την αποστολή έρευνας και διάσωσης. «Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν και στάλθηκαν για να εξετάσουν τη διαδρομή του αεροσκάφους. Δύο ελικόπτερα και ένα ειδικό αεροσκάφος ερευνούν την περιοχή. Τα στρατεύματα διάσωσης είναι έτοιμα να μετακινηθούν από την Παλάνα στο σημείο ανίχνευσης του αεροσκάφους» ανακοίνωσαν οι αρχές αμέσως μόλις χάθηκε το στίγμα του αεροπλάνου.

Τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία έδειχναν ότι το αεροπλάνο είχε πέσει είτε στη θάλασσα είτε συνετρίβη κοντά σε ανθρακωρυχείο που βρίσκεται στην περιοχή της Παλάνα. Τελικά επιβεβαιώθηκε το πρώτο σενάριο.

Ήδη ξεκίνησε ποινική έρευνα λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας αφού τα ίχνη του αεροσκάφους είχαν χαθεί. «Οι ανακριτικές αρχές της Διεύθυνσης Ερευνών της Άπω Ανατολής της Ρωσίας κίνησαν ποινική υπόθεση λόγω εγκλήματος που σχετίζεται με το μέρος 3 του άρθρου 263 του ποινικού κώδικα της Ρωσίας που αφορά παραβίαση των κανόνων για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και τη λειτουργία της αερομεταφοράς» ανέφεραν οι αρχές.

Το αεροπλάνο είχε κατασκευαστεί το 1982.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: