5 Σεπτεμβρίου 2021

Έρχεται ειδικός νόμος για τους “μαϊμού” εμβολιασμούς

Ειδικό νόμο για τους μαϊμού – εμβολιασμούς προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας μετά το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου.


«Έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Πλεύρης διέταξε ακόμη για το περιστατικό στην Καρδίτσα τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αλλά και ενημέρωση του εισαγγελέα.

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» ανέφερε ο υπουργός Υγείας στο Twitter.
“Μαϊμού” εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Νέες πληροφορίες από την ΕΔΕ

Οι “μαϊμού” εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσας δρομολογούν εξελίξεις, ενώ μετά την ΕΔΕ που διατάχθηκε, ερευνάται ποιοι άλλοι εμπλέκονται στη διαδικασία, καθώς και τα κίνητρα της παράνομης πράξης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό διοικητικής υπαλλήλου του Κέντρου, που φέρεται να εισερχόταν στο σύστημα εμβολιασμού και να βεβαίωνε ψευδώς την πραγματοποίηση εμβολιασμών σε δεκάδες πολίτες, που ουδέποτε εμφανίστηκαν στο Κέντρο. Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 47 εικονικοί εμβολιασμοί.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, η υπάλληλος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ η γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε.

“Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες” δήλωσε ο κ. Σερέτης.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπήρχε μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε μέσα στο σύστημα με κωδικούς που είχε πάρει από κάποιους άλλους -και εδώ είναι το θέμα, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία- και εξέδιδε μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμών” ανέφερε.
Πώς αποκαλύφθηκαν οι “μαϊμού” εμβολιασμοί

Ερωτηθείς πώς αποκαλύφθηκαν οι “μαϊμού” εμβολιασμοί, σημείωσε ότι το σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες.

“Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων” ανέφερε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, διερευνάται επίσης ποιοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά. Γι’ αυτό και η μήνυση, η οποία κατατέθηκε, είναι κατά παντός υπευθύνου. “Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους” σημείωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: