5 Σεπτεμβρίου 2021

Πέτσας: «Θα καταργηθούν όλες οι έκτακτες επιβαρύνσεις μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας»



Κατάργηση των έκτακτων επιβαρύνσεων μέσα στην ολοκλήρωση της τετραετίας προανήγγειλε, ενόψει των ανακοινώσεων που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Ανέφερε δε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα αφορούν τόσο στο σύνολο κοινωνίας όσο και στα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Οι επιδράσεις που υπάρχουν από τις διεθνείς ανατιμήσεις, από τα αγροτικά προϊόντα μέχρι την ενέργεια, έχουν επίπτωση και στην οικονομία μας. Η κυβέρνηση είναι εδώ να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτές. Άρα, η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών είναι μέσα στο πλαίσιο του “νοιαζόμαστε και μπορούμε”», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ .

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, η κατάργηση των έκτακτων επιβαρύνσεων, που επιβλήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, ήταν μέσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.


«Οι επιβαρύνσεις σιγά - σιγά θα φύγουν μέσα στην ολοκλήρωση της τετραετίας. Η πανδημία μας έφερε κάπως πίσω. Παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με σημαντικές μειώσεις φόρων, θα συνεχίσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα να το κάνουμε αυτό λελογισμένα. Η κατεύθυνση που δίνει ο πρωθυπουργός είναι να απαλλαγούμε από τέτοιες έκτακτες επιβαρύνσεις, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και το τέλος επιτηδεύματος», τόνισε.


«Θα γίνει παρέμβαση και για την απορρόφηση της αύξησης της τιμής του ρεύματος», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.




protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: