11 Σεπτεμβρίου 2021

Όλα όσα δε γνωρίζετε για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους – Ποιες θεωρίες ευσταθούν

  

 RealOraiokastro / 13 Σεπτεμβρίου 2018   

Δεκαεφτά χρόνια συμπληρώθηκαν την Τρίτη από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, την 11η Σεπτεμβρίου 2001, την ημέρα που κατά πολλούς άλλαξε τον κόσμο.


Άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και αναρίθμητους τραυματίες, ενώ αρκετά χρόνια αργότερα, πολλοί διασώστες, που έδωσαν μάχη να σώσουν ζωές στο «πολεμικό» σκηνικό του Μανχάταν, εμφάνισαν συμπτώματα ανίατων ασθενειών όπως καρκίνο.

Παρά το γεγονός πως διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία μετά την πολύνεκρη επίθεση, αναπαράγονται αρκετές θεωρίες συνωμοσίας που επιχειρούν να περιγράψουν τι κρύβεται από πίσω.

Εκρηκτικά στα θεμέλια των Δίδυμων Πύργων

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι δίδυμοι Πύργοι είχαν σχεδιαστεί για να αντέξουν ακόμα και αν έπεφτε πάνω τους αεροπλάνο. Όμως, οι δύο πύργοι κατέρρευσαν δυο ώρες μετά το χτύπημα.

Όμως, η πιο διαδεδομένη θεωρία που κυκλοφόρησε είναι πως οι τρομοκράτες είναι τοποθετήσει εκρηκτικά στα θεμέλια. Ωστόσο, διαψεύστηκε από τον κατασκευαστή των κτιρίων που υποστήριξε πως δεν ευσταθούν. Όμως, δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς συνέβη.

Το λιωμένο αλουμίνιο

Οι ειδικοί είχαν αναπτύξει μία θεωρία μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων αναφορικά με το γεγονός πως δεν βρέθηκε αλουμίνιο που είναι το κατ’εξοχήν υλικό για την κατασκευή ενός αεροσκάφους.

Όπως εξηγούν, οι φλεγόμενοι Δίδυμοι Πύργοι λειτούργησαν σαν «φούρνοι», που έλιωσαν το αλουμίνιο των αεροπλάνων.

Μάλιστα, το λιωμένο υλικό ίσως ήρθε σε επαφή με το νερό που εκτόξευε το σύστημα πυρόσβεσης του κτιρίου και έτσι έγιναν οι εκρήξεις και κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Κανείς όμως δεν είχε παρουσιάσει τη θεωρία αυτή πριν το 2011.

Δεν υπάρχουν στοιχεία

Το Smithsonian τονίζει πως στην επίσημη έκθεση δεν υπάρχει αναφορά ότι βρέθηκαν συντρίμμια των αεροσκαφών.

Μάλιστα, την παραμονή της 11ης Σεπτεμβρίου η NSA η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δέχθηκε δυο μηνύματα από το Αφγανιστάν και τη Σαουδική Αραβία.

Το πρώτο ανέφερε «Αύριο είναι η ώρα μηδέν» και το δεύτερο: «Ο αγώνας ξεκινάει αύριο». Όμως, μεταφράστηκαν ακριβώς την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με το CNN.

Ερωτηματικά για την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών

Δεν… ίδρωσε το αυτί της NSA από τα μηνύματα που έφτασαν την αμέσως προηγούμενη ημέρα, παρά το γεγονός πως η CIA ήταν σε επιφυλακή για τρομοκρατικό χτύπημα από την Αλ Κάιντα από τις 23 Αυγούστου.

Πότε έμαθε η κυβέρνηση

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, είχε εκδώσει από τις 31 Ιουλίου προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις είναι γνωστό ότι σχεδιάζουν και εκπαιδεύουν αεροπειρατές».

Η προειδοποίηση δεν ήταν η πρώτη που έλαβε η κυβέρνηση καθώς, σύμφωνα με το CNN, στην πραγματικότητα, ήδη από το 1998, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας είχε προειδοποιήσει τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να βρίσκονται σε υψηλό βαθμό εγρήγορσης.

Συνεπώς, το ερώτημα που ανακύπτει αυθορμήτως είναι από πότε η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Κανείς δεν προειδοποίησε τους πολίτες

Η CIA ενημέρωσε τον πρόεδρο Μπους στις 6 Αυγούστου του 2001 πως η Αλ Κάιντα ετοιμάζει αεροπειρατείες αεροπλάνων.

Αμέσως, οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στις πρεσβείες και τους αρμόδιους φορείς. Ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό γιατί δεν ενημερώθηκαν οι αμερικανοί πολίτες. Η αυθόρμητη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι για να μην προκληθεί πανικός. 

Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι αρχές να υποτίμησαν την απειλή. Αυτό ακριβώς είναι και το «παράπονο» των οικογενειών των θυμάτων που τονίζουν ότι θα ήθελαν να έχουν προειδοποιηθεί.

Γιατί δεν ενημερώθηκε το FBI

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας «πατούν» πάνω στο γεγονός πως η CIA δεν ενημέρωσε το FBΙ για τις πληροφορίες περί τρομοκρατικού χτυπήματος.

«Είναι φρικτό, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τι έχει συμβεί», είχε αναφέρει στο Newsweek ένας από τους επικεφαλής του FBI. «Είναι προφανές ότι οι επιθέσεις δεν ήταν απαραίτητο να συμβούν, θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί, καθώς και ότι δεν αποδόθηκε ποτέ δικαιοσύνη».

«Λυπάμαι για αυτό», είχε πει ο Μαρκ Ροσίνι, ένας από τους δυο πράκτορες του FBI στους οποίους είχε ανατεθεί ο φάκελος Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η CIA μπλόκαρε τις πληροφορίες προς το FBI, περί πιθανής επίθεσης και το 2000 και το 2001.

Φήμες για «συνεννόηση» ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας

Μία συγγραφική προσπάθεια, που αποτυπώνεται στο βιβλίο «Watchdogs Didn’t Bark: The CIA, NSA, and the Crimes of the War on Terror», αναφέρει πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν σε συνεννόηση με την αντίστοιχη της Σαουδικής Αραβίας.

Οι συγγραφείς διατείνονται πως η συνωμοσία αυτή βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αλλά και τη μυστικότητα που περιβάλλει τις επιθέσεις αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: