18 Οκτωβρίου 2021

Λαμία - Αρης 0-1

 


Ο Αρης προβλημάτισε με την απόδοσή του, αλλά πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0 (50' Μπράμπετς) στη Λαμία, η οποία αγωνιζόταν από το 37' με δέκα παίκτες λόγω δίκαιης αποβολής του Ελευθεριάδη.

Ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα απόδρασης από το καθεστώς… εσωστρέφειας καθώς με τη νίκη του στη Λαμία επί της τοπικής ομάδας πήρε τη βαθμολογική ανάσα που χρειαζόταν απελπισμένα, σ’ ένα παιχνίδι όμως στο οποίο οι «κίτρινοι» δεν «έκρυψαν» τις γνωστές αδυναμίες τους. Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς ήταν ο παίκτης που έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του Άκη Μάντζιου με το γκολ που σημείωσε στο 50ο λεπτό.

Η προτίμηση του Άκη Μάντζιου στην… παλιά φρουρά αναδείχθηκε και μέσα από την επιλογή των Ματίγια-Τζέγκο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, καθώς επένδυσε στη χημεία των δύο ποδοσφαιριστών από την περσινή συνεργασία τους, όπως επίσης και στη δημιουργικότητα των Μπερτόγλιο-Μπρούνο Γκάμα και Μαντσίνι στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη, επίσης επέλεξε μια διάταξη 4-2-3-1 αλλά πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα είδε το σχέδιό του να αμφισβητείται καθώς ο Ρόμανιτς αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο ημίχρονο, όπως όμως συμβαίνει από το ξεκίνημα της Interwetten Superleague έτσι και τώρα, του έλειψε η τελική πάσα, η επικοινωνία μεταξύ των παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής. Η κατάσταση γι’ αυτόν θα μπορούσε να είχε απλοποιηθεί αν στο 6ο λεπτό ο Φακούντο Μπερτόγλιο σημάδευε σωστά (με το κεφάλι) στη μία από τις δύο σπουδαίες φάσεις των «κίτρινων» στο πρώτο ημίχρονο όπως και στο 14ο. Ο Αργεντίνος ήταν ορεξάτος, ομοίως και ο Μαντσίνι, δε συνέβη όμως το ίδιο με τον Μπρούνο Γκάμα αλλά και με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οπο ίος στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του ήταν εκτός «κουτιού».

 gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: