3 Οκτωβρίου 2021

Covid-19: Περισσότεροι θάνατοι στην Ελλάδα από Γαλλία και Ιταλία

Τάση επιδείνωσης της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας αναμένουμε σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων με τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της covid-19 να απασχολεί ιδιαίτερα.

«Έχουμε λιγότερους θανάτους από το δεύτερο και τρίτο κύμα, αλλά έχουμε περισσότερους θανάτους από Γαλλία και Ιταλία που δείχνει τάση επιδείνωσης τις επόμενες εβδομάδες», τονίζει (OPEN TV) ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Με τα δεδομένα να φανερώνουν πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει βαλτώσει ο καθηγητής αναφέρει πως «στα 5 εκατ. εμβολιασμούς έχουμε ελάχιστες παρενέργειες αλλά πολλούς νεκρούς» εντείνοντας την ανησυχία ενόψει και του Φθινοπώρου.

Όσον αφορά το μίνι lockdowd που βρίσκεται σε ισχύ στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Βατόπουλος υπογραμμίζει πως «θα δούμε αν θα αποδώσουν τα μέτρα» έχοντας μπροστά μας ορατό τον κίνδυνο για σημαντικές αρρυθμίες στο δημόσιο σύστημα Υγείας καθώς οι ΜΕΘ στην Κεντρική και δυτική Μακεδονία είναι γεμάτες και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «λειτουργούν λιγότερες από τις μισές λόγων αναστολών εργασίας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: