23 Νοεμβρίου 2021

Εθνικός Ν.Κεραμιδίου-Ηρακλής Λάρισας 0-0 - Ηρακλής χωρίς ρόπαλο, Κεραμίδι εναντίον μάγου!


Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)

Χωρίς το ρόπαλό του εμφανίστηκε ο Ηρακλής (Λάρισας), εναντίον του... μάγου παρουσιάστηκε ο Εθνικός (Νέου Κεραμιδίου), στη λευκή ισοπαλία (0-0) ανάμεσα στις δύο ομάδες, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας στον 3ο όμιλο.
Μετά τον ΑΟ Υπάτου (0-0), οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα και στον Ηρακλή Λάρισας στο Νέο Κεραμίδι, με τις δύο αντίπαλες ομάδες (ΑΟ Υπάτου, Ηρακλής Λάρισας) να προβάλλουν ως ένα από τα φαβορί της ανόδου στην κατηγορία, γεγονός που προσδίδει επιπρόσθετη αξία στον βαθμό της ισοπαλίας επί δύο, έστω χωρίς γκολ, που απέσπασε η ομάδα του Απόστολου Στύλου.
Οι φιλοξενούμενοι, του προπονητικού διδύμου (Χ. Χατζηλιάδης – Θ. Τριανταφυλλόπουλος), επεδίωξαν, από την αρχή του παιχνιδιού, να κυριαρχήσουν στον χώρο του κέντρου και να βρουν διεξόδους προς την αντίπαλη εστία, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Εθνικός, στην επανάληψη, πίστεψε ακόμη περισσότερο στις δυνάμεις του, πίεσε τον αντίπαλο κι έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές των Κοτσιαρίδη, Κατσαμάγκα και Μαργαρίτη, ενώ η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, που περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο, είχε τις καλύτερες στιγμές της με τον Αλεξίου («το 17 να κοιτάς τον ψηλό, όλο δημιουργεί προβλήματα...», σε δύο περιπτώσεις.
Με αυτό το αποτέλεσμα το Νέο Κεραμίδι έφτασε τους 5 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας τρεις βαθμούς από τον 7ο Αμβρυσσέα Διστόμου που βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Όσο για τους Λαρισαίους, με τους 9 βαθμούς βρίσκονται στην 3η θέση, μαζί με Ελασσόνα και Αρτάκη.
Ηighlights:
η «υποδοχή» ενός (Αλεξίου) εκ των... τριών μάγων του Ηρακλή Λάρισας, δε συνοδεύτηκε με τα... καθιερωμένα δώρα, καθώς ο πρώην επιθετικός της ΑΕ Καρίτσας, μπροστά σε φίλους κι «εχθρούς» - με τη μισή... Καρίτσα, τον Σβορώνο και τα περίχωρα να καταφτάνουν για να τον δουν από κοντά-, έδειξε να επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με πιο χαρακτηριστική στιγμή τη φάση των τελευταίων λεπτών, που θα μπορούσε να αποβεί καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού, καθώς δεν «έσπασε» την μπάλα σωστά στον επερχόμενο Χριστίδη, «τι εγώ, ρε μ@@@... εσύ, ναι... Άντε, ρε Αλεξίου, κάτσε κάτω και κοίτα την ομάδα σου...»
οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών, των παραγόντων και των φιλάθλων της τοπικής ομάδας, για τη διαιτητική διαχείριση, «ρέφερι, είσαι ύποπτος...», «ούτε τα σπόρια δε δίνεις...» και τις αποφάσεις και στον πειθαρχικό τομέα, που είχαν ως αποτέλεσμα ουκ ολίγες κίτρινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, εντός κι εκτός γηπέδου,
οι φορτισμένες στιγμές και οι έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις στην κερκίδα, ανάμεσα σε φιλάθλους των δύο ομάδων, με αφορμή, μεταξύ άλλων και την παρουσία του, εκ Πιερίας καταγόμενου, ποδοσφαριστή Ναρίνογλου, του Ηρακλή Λάρισας, που, by the way, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (στο πρώτο μέρος)
το «τσαφ» του Γκαλίτσιου του Ηρακλή Λάρισας, στα τελευταία λεπτά, μετά από σέντρα του Γιαζιτζόγλου, με την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα τελικά,
Μan of the match: ο Θάνος Φωκαΐδης, του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, μετά και το παιχνίδι με τον ΑΟ Υπάτου, έδειξε χαρακτηριστικά ολοκληρωμένου ποδοσφαιριστή, με υψηλή τεχνική κατάρτιση, φαντασία στο παιχνίδι κι επιθετικό προσανατολισμό, με διεισδυτικότητα, τρεξίματα και ποδοσφαιρικό θράσος, στοιχεία, που με επιπρόσθετο προσόν το ποδοσφαιρικό του background, τον καθιστούν... υποψήφιο πόλο έλξης (σ.σ. και φυσικά δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου)
Yellow card: οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας διεξάγονται την ίδια ώρα, όπως και οι αντίστοιχοι αγώνες της Superleague 2, με την παρουσία του Πιερικού,  γεγονός που δε δίνει άλλοθι σε κανέναν και καμία, που αγαπά το ποδόσφαιρο, εκτός αυτών των περιπτώσεων φυσικά, για να μην παρευρίσκεται στο γήπεδο του Νέου Κεραμίδου, σε μια χρονιά που ο Εθνικός εμφανίζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, απέναντι σε πολύ αξιόλογους αντιπάλους, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα την Πιερία (σ.σ. ως ο μοναδικός εκπρόσωπος στην κατηγορία, για την ακρίβεια)
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: