10 Νοεμβρίου 2021

Κορδελιό: Νέα καταγγελία για βιασμό 15χρονης σε Λύκειο – «Προσπάθησε να αυτοκτονήσει»

 


Σοκάρει η νέα περίπτωση βιασμού μαθήτριας αυτή τη φορά σε Γενικό Λύκειο στην περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης, το οποίο συστεγάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ της ίδιας περιοχής, εκεί όπου δύο μαθήτριες, τις προηγούμενες ημέρες, κατήγγειλαν τον βιασμό τους.

Πρόκειται για μία 15χρονη μαθήτρια η οποία λίγες ημέρες μετά τη φρίκη που έζησε με τον βιασμό της, αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, χωρίς, ευτυχώς, να το καταφέρει.

Άτομο του στενού περιβάλλοντος της 15χρονης, ανέφερε το σοκαριστικό περιστατικό στον νομικό σύμβουλο Φώτη Γροντά, ενώ προχώρησε και σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Όπως εξήγησε στο thestival ο κ. Γροντάς, το συγγενικό πρόσωπο της 15χρονης, γνωστοποίησε το συμβάν στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, αλλά όπως ανέφερε «δεν υπήρξε καμία ενέργεια».

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο, τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για τη φρίκη που έζησε η 15χρονη μαθήτρια.

«Ένα από τα θύματα δέχτηκε λεκτική επίθεση από την παρέα του βιαστή»

Στο «φως» έρχονται νέα στοιχεία για τις άλλες δύο καταγγελίες για βιασμό μαθητριών του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού, της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Φώτη Γροντά, κανένα από τα δύο παιδιά δεν πηγαίνει στο σχολείο, με την ψυχολογική τους κατάσταση να είναι πολύ κακή. Μάλιστα, όπως είπε, σήμερα η 16χρονη θα επισκεφθεί ξανά τον ψυχολόγο της.

Αυτό που ζητά αυτήν την ώρα το περιβάλλον των θυμάτων είναι να απομακρυνθεί ο φερόμενος ως δράστης από το σχολείο, έτσι ώστε να μπορέσουν και τα δύο κορίτσια να επιστρέψουν κανονικά στα μαθήματά τους.

«Να παρέμβει ο εισαγγελέας ανηλίκων», σημειώνει ο κ. Γροντάς και συμπληρώνει: «το πρώτο θύμα δέχτηκε λεκτική επίθεση από την παρέα του δράστη».

Τέλος, τόνισε, ότι στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπάρχει καμία φύλαξη και μπορεί ο καθένας ανενόχλητος να μπει μέσα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: