10 Νοεμβρίου 2021

Εκδήλωση για τα 25 χρόνια του «Χαμόγελου του Παιδιού»

 Ένα εκατομμύριο οχτακόσιες χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν στηριχτεί από το «Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, όπως παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του οργανισμού στο Μέγαρο Μουσικής.

«Δεν μεγάλωσα σε ένα ίδρυμα, μεγάλωσα σε ένα σπίτι» ανέφερε στη διάρκεια της εκδήλωσης, η Μαριλένα Χουσενί η οποία όταν ήταν 11 χρονών βρήκε καταφύγιο στο σπίτι της Νίκαιας. «Μεγάλωσα στο "Χαμόγελο του Παιδιού", το λέω πολύ περήφανα, με πολλή αγάπη. Πλέον είμαι μαμά, έχω δυο δικά μου παιδιά και έναν υπέροχο σύζυγο. Όλοι κουβαλάμε μέσα μας συναισθήματα από την οικογένειά μας. Το ίδιο έχω νιώσει για το Χαμόγελο. Είναι μια μεγάλη οικογένεια και δεν θα κουραστώ να το λέω αυτό» συμπλήρωσε η Μ. Χουσενί.

Τουλάχιστον οχτακόσια πενήντα παιδιά έχουν μεγαλώσει στα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού. Επιπλέον εκατόν πενήντα χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν καταφύγει στα κέντρα στήριξης. Οι κλήσεις από την πρώτη μέρα λειτουργίας του οργανισμού ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες. Οι άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού έχουν διαχειριστεί πάνω από χίλιες ενιακόσιες εξαφανίσεις και έχουν φροντίσει για την κατ' οίκον νοσηλεία, τις προληπτικές εξετάσεις και τη διατροφή των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

«Με αξιοπρέπεια στηρίξουμε χιλιάδες οικογένειες, περίπου εικοσί τρεις χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Και προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες σε οικογένειες που έχουν θέματα επιβίωσης, ώστε να μην φύγουν τα παιδιά από αυτές. Γιατί δεν πρέπει τα παιδιά να φεύγουν από την οικογένεια επειδή υπάρχει θέμα φτώχειας» τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, υπουργοί της κυβέρνησης, όπως και εθελοντές και χορηγοί του Χαμόγελου του Παιδιού. Ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού στο τέλος της εκδήλωσης βράβευσε την ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου, ένα από τα πρώτα μέλη του «Χαμόγελου του Παιδιού».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: