16 Νοεμβρίου 2021

Επίταξη γιατρών – Την Τετάρτη τα φύλλα πορείας – 40 οι εθελοντές στη Βόρεια Ελλάδα

 


Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κυβέρνησης για να συνδράμουν το ΕΣΥ φτάνουν μόλις τους 40 στη Βόρεια Ελλάδα. Την ίδια στιγμή «τρέχουν» οι διαδικασίες της επίταξης, καθώς ο αριθμός που έχει θέσει η κυβέρνηση σαν όριο με βάση τις ανάγκες της πανδημίας είναι 100.

Σύμφωνα με το iatropedia, τα πρώτα φύλλα πορείας για την επιστράτευση ενδέχεται να ξεκινήσουν να αποστέλλονται από αύριο Τετάρτη 17/11 και θα παραδίδονται από αστυνομικούς, στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους, στους οποίους ανήκουν.

Από την Τετάρτη και μετά, οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν, όπου τους υποδεικνύει το έγγραφο που θα παραλάβουν.

Στο έγγραφο θα αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και η ημερομηνία που θα πρέπει να παρουσιαστούν. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, δηλώνουν την αισιοδοξία τους ότι κι άλλοι γιατροί θα ανταποκριθούν μέχρι το βράδυ.

Να σημειωθεί πως αναζητούνται οι εξής ειδικότητες: εντατικολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι και γενικοί ιατροί, για να επανδρώσουν τα νοσοκομεία των δοκιμαζόμενων από την πανδημία περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Τα κίνητρα που έχουν δοθεί στους ιδιώτες γιατρούς είναι: σύμβαση ορισμένου χρόνου με αποζημίωση 2.000 ευρώ τον μήνα, 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία και δυνατότητα part-time απασχόλησης, με αμοιβή 1000 ευρώ τον μήνα.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: