12 Νοεμβρίου 2021

Κοροναϊός – Αυτά είναι τα επόμενα μέτρα αν δεν δαμαστεί το 4ο κύμα – Σενάριο για επιστροφή του ωραρίου στην εστίαση



Μπορεί τα νέα μέτρα, κυρίως για τους ανεμβολίαστους, να τέθηκαν σε εφαρμογή μόλις το περασμένο Σάββατο, ωστόσο γίνεται αντιληπτό ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή στη μάχη της με τον κοροναϊό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι όπως είπε σήμερα η κ. Παπαευαγγέλου, βρισκόμαστε μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν την Δευτέρα μια ανάσα από τις 9.000, με του επιστήμονες να επισημαίνουν πως είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε ακόμα ένα «μαύρο» ορόσημο, σπάζοντας το «φράγμα» των 10.000 κρουσμάτων.

Ωστόσο, όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση για τον κοροναϊό, η Βάνα Παπαευαγγέλου «η πανδημία μας έμαθε ούτε να προβλέπουμε, ούτε να αιφνιδιαζόμαστε γιατί αυτή είναι η πορεία των πραγμάτων εδώ και ενάμισι χρόνο».

Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζονται για το απευκταίο σενάριο που η κατάσταση ξεφύγει και δεν καταφέρουμε να δαμάσουμε αυτό το 4ο κύμα.

Ωράριο σε εστίαση και ψυχαγωγία;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η επιτροπή των ειδικών προετοιμάζει τα επόμενα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα παραδώσει στην κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, εφόσον της ζητηθούν.

Συγκεκριμένα λοιπόν, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, μόλις πάρουν οδηγία από την κυβέρνηση να καταθέσουν προτάσεις οι ειδικοί είναι έτοιμοι να βάλουν στο τραπέζι τα παρακάτω μέτρα:
Ωράριο ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στην εστίαση και την ψυχαγωγία σε όλη την Ελλάδα.
Περιορισμό του ποσοστού κάλυψης με βάση τα τετραγωνικά σε εστιατόρια, καφέ, κέντρα διασκέδασης αλλά και σούπερ μάρκετ και καταστήματα.

Βέβαια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από την κυβέρνηση δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι ακολουθήσουν τα εν λόγω μέτρα.

Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τηρήσει δυο βασικές αρχές: να μην υπάρξουν ξανά γενικευμένα lockdown, αλλά ούτε και περιορισμοί στους εμβολιασμένους.

Έτσι, από την πλευρά της, η κυβέρνηση συζητά τον περιορισμό κάλυψης ανά τετραγωνικό, αλλά είναι προσανατολισμένη σε μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους, όπως είναι:
Η απαγόρευση εισόδου σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας αν συνεχιστεί η έξαρση της πανδημίας
Αύξηση των διενεργούμενων τεστ.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: