12 Νοεμβρίου 2021

Ακρίβεια: Στα ύψη λογαριασμοί ρεύματος και τιμές προϊόντων σε σούπερ μάρκετ



Καταναλωτές διαμαρτύρονται για το κύμα ανατιμήσεων και σημειώνουν ότι οι λογαριασμοί που έφτασαν στο σπίτι τους έχουν αύξηση έως και 100% σε σχέση με τους αντίστοιχους τις προηγούμενης χρονιάς. Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται οι καταναλωτές εξαιτίας του κύματος ακρίβειας στην ενέργεια που έχει προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων στις τιμές προϊόντων. Από τη μια πλευρά οι λογαριασμοί ρεύματος κρύβουν σημαντικές αυξήσεις και από την άλλη η τιμές σε βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ που ανεβαίνουν συνεχώς.
Καταναλωτές διαμαρτύρονται για το κύμα ανατιμήσεων και σημειώνουν στο OPEN ότι οι λογαριασμοί που έφτασαν στο σπίτι τους έχουν αύξηση έως και 100% σε σχέση με τους αντίστοιχους τις προηγούμενης χρονιάς.
Μεγάλη ακρίβεια στα τρόφιμα

Μέσα σε λίγες ημέρες οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν:
τα φρέσκα ψάρια κατά 21% ακριβότερα
τα μακαρόνια κατά 9,6%,
το βόειο κρέας κατά 9,1%
και το συσκευασμένο ρύζι 7 ,2%.

Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές στα ράφια, το υπουργείο Ενέργειας αποφάσισε να αναστείλει για 5 μήνες τη χρέωση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για τις επιχειρήσεις. Ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κώστας Δαμίγος, σημειώνει ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό καθώς οι τιμές ρεύματος συνεχίζουν να αυξάνονται και «ανάγεται να συμπαρασύρουν τις τιμές των προϊόντων».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: