4 Νοεμβρίου 2021

Aπό το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα ισχύσουν τα ακόλουθα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους:

 Υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή rapid τεστ) την εβδομάδα για όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος.


Αρνητικό rapid test για μη εμβολιασμένους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες). Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Παράλληλα ο υπ. Υγείας απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους.

Ενημέρωσε δε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, με τα πρόστιμα να ξεκινούν από 5.000 ευρώ και τις επιχειρήσεις να κλείνουν για 15 μέρες. Παράλληλα εντατικοποιούνται και οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας. Τέλος θα υπάρξει ποινή και στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: