4 Νοεμβρίου 2021

Τσίπρας: Τροπολογία για τεστ και στις εκκλησίες - Όλοι μετράμε νεκρούς και ο Μητσοτάκης ψήφους


Σφοδρή επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού και των υπουργών Υγείας και Ανάπτυξης, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη», σημείωσε στη συνέχεια, επαναφέροντας τη πρόταση του για τον διορισμό νέας επιτροπής ειδικών, που θα έχουν τη πλήρη εμπιστοσύνη όλων των κομμάτων.

«Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσέθεσε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει σήμερα «τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας».

Τέλος, στρέφοντας ξανά τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλήγει: «την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους».

Μητσοτάκης: Οι εκκλησίες είναι ανοικτοί χώροι λατρείας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, κλήθηκε να σχολιάσει την κριτική που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα για την είσοδο των πολιτών στις εκκλησίες, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση πέρσι τις έκλεισε και το 2020 δεν κάναμε Πάσχα.

«Ο κ. Τσίπρας αφού με πέρασε γενεές δεκατέσσερις και με κατηγόρησε για όλα τα στραβά στην πανδημία, έκανε μια πρόταση για την υποχρεωτικότητα του τεστ, του πιστοποιητικού στις εκκλησίες. Οι εκκλησίες είναι ανοικτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να τον ελέγξει», συνέχισε αναφέροντας πως υπάρχει ζήτημα πολιτικοποίησης της πανδημίας και έκανε λόγο για παιχνίδι προς άγρα ψήφων.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως στην είσοδο στις εκκλησίες πολλές φορές δεν υπάρχει κανείς και πως αν υπήρχε τρόπος να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα ήταν διατεθειμένος να το συζητήσει.

 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: