9 Νοεμβρίου 2021

Σενεγάλη: Οδοντίατρος δηλητηρίασε τα τρία μικρά παιδιά του και αυτοκτόνησε


Σοκ προκάλεσε η αποτρόπαια πράξη γιατρού από το Ντακάρ της Σενεγάλης, ο οποίος επρόκειτο να πάρει διαζύγιο από την σύζυγό του, καθώς φέρεται να δηλητηρίασε τα τρία παιδιά του πριν αυτοκτονήσει μέσα στην κλινική του.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, ο πατέρας αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών του, κάνοντας τους μια θανατηφόρα ένεση. Στην συνέχεια ο ίδιος αυτοκτόνησε, κόβοντας τις φλέβες του μέσα στην κλινική του. Τα θύματα ήταν ένα αγόρι και δύο μικρά κορίτσια.

Ο οδοντίατρος έβλεπε τα παιδιά του τα Σαββατοκύριακα, καθώς είχε από κοινού την επιμέλεια των παιδιών τους με την σύζυγό του. Κατά τις εφημερίδες, ο πατέρας πήγε το Σάββατο να βρει τα παιδιά του στο σπίτι της μητέρας τους, η οποία είναι γυναικολόγος. Έπειτα, έβαλε τέλος στη ζωή τους και στη δική του στην κλινική του στο Ντακάρ.

Οι σοροί τους ανακαλύφθηκαν την Κυριακή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νεκροψία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μουχάμεντ Γκιεγέ, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, καθώς, όπως είπε, βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας: «Είμαστε στη φάση της έρευνας. Σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, ξεκινούμε έρευνα».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, o οδοντίατρος άφησε πίσω του ένα δεκασέλιδο σημείωμα αυτοκτονίας που απευθυνόταν στη σύζυγό του.

Με βάση τα λεγόμενα του οδοντίατρου, δεν ήθελε «απογόνους από έναν γάμο χωρίς αγάπη».

«Μου είπες ότι ‘σκέφτηκες όλα τα πιθανά σενάρια’ προφανώς, υπάρχει ένα που σου ξέφυγε», έγραψε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εικόνες των άτυχων παιδιών δημοσίευσαν κάποια μέσα ενημέρωσης, μετά από ένα δελτίο Τύπου του Συμβούλιου για την τήρηση κανόνων δεοντολογίας και επαγγελματικής συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα, με βάση το εν λόγω δελτίο το Συμβούλιο είχε καλέσει τους δημοσιογράφους να «είναι πιο προσεκτικοί» και να διασφαλίζουν «τη συμμόρφωση προς τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας στην επεξεργασία της εικόνας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: