9 Νοεμβρίου 2021

Τσακρής: Tρίτη δόση εμβολίου και πριν από τους 6 μήνες


 Ο καθηγητής αναφερόμενος στην τρίτη δόση υπογράμμισε: “Νομίζω ότι το έχουμε τονίσει αρκετές φορές, την ανάγκη και το πόσο μεγάλη σημασία έχει η επιτάχυνση της χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου που έχει να κάνει με τη τη φύση του ίδιου του ιού. Το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού δεν λειτουργεί με την ίδια λογική που ξέρουμε για άλλα εμβόλια, όπως αυτά έναντι της ιλαράς ή της ερυθράς, όπου εκεί πετυχαίνουμε μια ανοσία για πολλά χρόνια ή και για διά βίου σε πολλές περιπτώσεις.

Έχει να κάνει με τη φύση του ιού και το έχει αποδείξει η πρόσφατη εμπειρία, που προέρχεται κυρίως από το Ισραήλ, που όλα τα δεδομένα δείχνουν πόσο σημαντική η χορήγηση της τρίτης δόσης για την προστασία των πολιτών. Τα άτομα μα που έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση, έχουν 5 με 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν όπως επίσης και για σοβαρή λοίμωξη σε σχέση με αυτούς που έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις και 25 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σε σχέση με τους ανεμβολίαστους” υπογράμμισε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και πρόσθεσε:

“Καλύτερα είναι να γίνει η τρίτη δόση και πριν από τους έξι μήνες, διότι δεν είναι η ίδια για όλους η ανοσιακή ανταπόκριση και δεν διαρκεί το ίδιο για όλους. Πολλοί μπορεί να έχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα προστατευτικών αντισωμάτων και πριν από το εξάμηνο. Έτσι να υπάρχει η δυνατότητα για όσους θέλουν να μπορούν να εμβολιασθούν και πριν από το εξάμηνο. Νομίζω είναι σημαντικό για τη διαχείριση της επιδημίας από εδώ και πέρα…

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: