13 Νοεμβρίου 2021

Η Μητσοτάκης Α.Ε. ας πάψει να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, η διάλυση του ΕΣΥ είναι αποκλειστική της ευθύνη


 Ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25 πραγματοποίησε συζήτηση με μέλη της ομάδας «Υγειονομικοί χωρίς υποχρεωτικότητα».

Οι κοινές διαπιστώσεις μας ήταν οι εξής:
● Αντί να είμαστε όλοι φροντιστές και θεραπευτές όλων, οι μισοί Έλληνες μετατράπηκαν πλέον σε χωροφύλακες των άλλων μισών με φόβητρο ένα νέο lockdown, ενώ ο ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο είναι η εξασφαλισμένη διάλυση του ΕΣΥ και η παράδοσή του σε ΣΔΙΤ και ξένα μεγαθήρια ΑΕ, άρα η κατάργηση της δημόσιας υγείας και η επιστροφή της χώρας στο 1970, πριν τη μεγάλη κατάκτηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

● Υπάρχουν αυτή τη στιγμή –με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης– σοβαρά κενά στο ΕΣΥ, το οποίο σκόπιμα απαξιώνει, καναλιζάροντας όλη τη λοιπόν νοσηρότητα στον ιδιωτικό τομέα, καθιστώντας τον την νόρμα παροχής υγείας στους πολίτες, πάντα βέβαια με το αζημίωτο

Βάσει των παραπάνω, προκύπτει ότι η αναστολή εργασίας των υγειονομικών έχει σαφώς τιμωρητική (ως προς την ανυπακοή στις κυβερνητικές εντολές), διχαστική και εν τέλει λογική μετάθεσης ευθύνης κι επίρριψης αναθέματος: «γιατί καταρρέει το ΕΣΥ; Μα λόγω των ανεμβολίαστων» μας λέει η κυβέρνηση όχι λόγω της σκόπιμης απαξίωσής του από την ίδια! Επαναλαμβάνουμε, η ραγδαία υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας την ώρα που βρίσκεται σε έντονη πίεση είναι άκρως εγκληματική πολιτική επιλογή, αντίθετη με την εξυπηρέτηση της δημόσιας υγείας.

Με τον τρόπο αντιμετώπισης της κυβέρνησης, ακόμη και να τελειώσει η πανδημία, δεν θα τελειώσει η σταθερή πάχυνση της ολιγαρχίας με τροφή την εκμετάλλευση των βασικών αναγκών των οικονομικά αδυνάμων, μεταξύ των οποίων και η Υγεία. Ο Τομέας Υγείας κρίνει πως το μέτρο της αναστολής εργασίας εντάσσεται αποκλειστικά σε αυτό το πλάνο και όχι σε κάποιο πλάνο δημοκρατικής και ισότιμης παροχής υγείας προς όλους, που θα περιλάμβανε όμως οπωσδήποτε ένα σοβαρό κίνητρο εμβολιασμού προς τον πληθυσμό, ως βάση της πρωτοβάθμιας πρόληψης, ακριβώς με σκοπό να προστατευτούν ιδίως οι αδύναμοι από τις συνέπειες της πανδημίας όλων των ειδών και προκειμένου οι δημόσιοι πόροι να αξιοποιηθούν υπέρ και των άλλων επιτακτικών κοινωνικών αναγκών. Στο πλάνο της ολιγαρχίας, η πανδημία είναι απλά «ευκαιρία», με την τιμωρητική αναστολή να γίνεται ευκαιρία για την πολιορκία της δημόσιας υγείας από κάθε είδους ευκαιριακούς μνηστήρες ολιγάρχες.

Στο ΜέΡΑ25 όπως πάντα περνάμε από την κριτική στην πράξη, προτείνοντας:

● Όχι στην εργασιακή ή κοινωνική εξόντωση οποιουδήποτε με οποιοδήποτε επιχείρημα.

● Όχι στον κοινωνικό διχασμό.

● Όχι στη μετατροπή του κράτους και του πολίτη σε χωροφύλακα του ολιγαρχικού σχεδίου.

● Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις υγειονομικών για κάλυψη των τεράστιων αναγκών του συστήματος υγείας, σήμερα και στο μέλλον.

 ΜέΡΑ25

Δεν υπάρχουν σχόλια: