13 Νοεμβρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποιεί την πανδημία - Προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες!


 Τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας. Ο κ. Φεύγας τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Ο κ. Τσίπρας πριν από ένα χρόνο αμφισβητούσε αν υπάρχει το εμβόλιο. Επίσης, αμφισβήτησε την ασφάλεια των εμβολίων λέγοντας ότι η κυβέρνηση “ξεστοκάρει” το AstraZeneca», τόνισε με νόημα.
Όσον αφορά την αποδοτικότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, επισήμανε: «Η κυβέρνηση όφειλε να έχει επάρκεια εμβολίων, να έχει πληθώρα εμβολίων και εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα σημεία της χώρας. Όλα τα έχουμε κάνει. Επίσης, έχουμε ένα σύστημα που κλείνει κάποιος ραντεβού με μη γραφειοκρατικό τρόπο και μπορεί μέσα σε 20 λεπτά να πάει να κάνει το εμβόλιό του. Για να μην παραγνωρίζουμε το τί έχει συμβεί στη χώρα μας, έχει εμβολιαστεί πάνω από το 75% του ενήλικου πληθυσμού και πάνω από το 60% του συνολικού πληθυσμού».

Για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας τόνισε ότι: «Ακούω με μεγάλη προσοχή το ζήτημα της υποχρεωτικότητας. Αρκεί η αντιπολίτευση να βγει επισήμως και να το πει. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αυτό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στο ζήτημα των υγειονομικών “έβαλε πλάτη”, το καταψήφισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες. Πώς θα υπάρξει υποχρεωτικότητα χωρίς να υπάρξει αναστολή εργασίας;» Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Φεύγας υπογράμμισε: «Όταν καλείσαι να διαχειριστείς μία υγειονομική κρίση, είναι τεράστιο λάθος να την πολιτικοποιείς. Αυτή την πολιτικοποίηση την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι η κυβέρνηση. Απλά… η αντιπολίτευση ας προτείνει κάτι συγκεκριμένο και να φανεί χρήσιμη».
 
Τέλος, όσον αφορά το χρόνο των επόμενων εκλογών ο κ. Φεύγας τόνισε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ανακοινώνουμε μέτρα και κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Για παράδειγμα, τα μέτρα που αφορούν την αύξηση του κόστους στην ενέργεια. Είναι προεκλογικό μέτρο να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες;»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: