17 Νοεμβρίου 2021

Πολυτεχνείο – Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία – Πετροπόλεμος, έφοδος των ΜΑΤ στην πλατεία και συλλήψεις

 


Ένταση με πετροπόλεμο σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 της Τετάρτης στα Εξάρχεια, λίγες ώρες μετά την λήξη της μεγαλειώδους και ειρηνικής πορείας για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 20 προσαγωγές και τουλάχιστον 6 συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 22:00 πραγματοποιήθηκε νέα έφοδος στην πλατεία.

  Η δήλωση Θεοδωρικάκου

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προέβη στην εξής δήλωση:

«Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου 1973 σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο την Αθήνα ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και με απόλυτη ηρεμία. Θέλω να ευχαριστήσω γι αυτό όλους τους πολίτες, τους συμμετέχοντες στην πορεία και ασφαλώς τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέβαλαν με τον επαγγελματισμό τους στην τήρηση της τάξης».

Δεκάδες προσαγωγές έξω από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη


Την ίδια στιγμή, σε προσαγωγές ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς κι εκεί σημειώθηκαν επεισόδια, μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι προσαγωγές σημειώθηκαν στις πύλες του Αριστοτελείου τόσο επί της Εθνικής Αμύνης, όσο και μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή όπου άτομα ανάβουν φωτιές και πετούν μολότοφ και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο νωρίτερα σημειώθηκε και επέμβαση ομάδας αστυνομικών της ασφάλειας σου προσήγαγαν στο χώρο μπροστά από το ΑΠΘ περίπου 6 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν εντός του χώρου της ΔΕΘ από τη βόρεια πύλη εμπορευμάτων.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: