22 Δεκεμβρίου 2021

Ισραήλ: Η εξάπλωση της Όμικρον φέρνει 4η δόση εμβολίου στους άνω των 60 και στους υγειονομικούς


 Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι, κατόπιν σύστασης μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα προσφέρει και τέταρτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, εν μέσω των κλιμακούμενων ανησυχιών για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ, η τέταρτη δόση θα απευθύνεται επίσης στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Οι πολίτες του Ισραήλ ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 και συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, με την τέταρτη δόση» ανέφερε ο Μπένετ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός προέτρεψε όσους πληρούν τα κριτήρια «να πάνε να εμβολιαστούν».

Να σημειώσουμε πως την Τρίτη (21/12) το Ισραήλ ανακοίνωσε επισήμως τον πρώτο θάνατο στο έδαφός του που συνδέεται με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ αποκάλυψαν, συγκεκριμένα, πως ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, υπέκυψε στην Covid-19, χθες, Δευτέρα. Ο ασθενής κατέληξε στο Ιατρικό Κέντρο Σορόκα υποστήριξαν χθες (21/12) η εφημερίδα Times of Israel και η Ynet news, η ηλεκτρονική αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ.

Και τα δύο μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο άνδρας ήταν πάνω από 60 ετών και ότι είχε κάνει δύο δόσεις του εμβολίου για τον ιό, αλλά όχι μια τρίτη, αναμνηστική δόση, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επισημαίνεται πως κατά το υπουργείο Υγείας της χώρας, στο Ισραήλ έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 340 κρούσματα της Όμικρον.

 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: