12 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον δεύτερο γύρο των εκλογών



 Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου είναι οι δύο πολιτικοί που πέρασαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, και πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στο ποιος θα επικρατήσει αλλά και με τι ποσοστό

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ καθώς από το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο στον οποίο θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου είναι οι δύο πολιτικοί που πέρασαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, και πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στο ποιος θα επικρατήσει αλλά και με τι ποσοστό.

Η εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ έχει ταράξει τα νερά στον πολιτικό κόσμο, καθώς αρκετοί εκτιμούν ότι θα επηρεάσουν το πολιτικό σκηνικό καθώς δεν αποκλείεται, ανάλογα και με το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος, να υπάρξουν και μετακινήσεις ψηφοφόρων προς το κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ήδη τα ποσοστά των ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις άλλωστε εμφανίζονται αυξημένα.

Η εκλογή νέου αρχηγού πάντως, φέρνει αναπόφευκτα και αλλαγές εντός του κομματικού μηχανισμού, αλλά και στα πρόσωπα της Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό που όλοι περιμένουν είναι αν οι νέοι συσχετισμοί θα γίνουν πεδίο εντάσεων ανάμεσα στις πολλές πλευρές που καλούνται να «χειριστούν» αυτή τη μεταβατική φάση μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος εξουσιοδοτείται να ξεκινήσει και την αναμόρφωση του κόμματος από κάτω προς τα πάνω, με εκλογές στις οργανώσεις που θα φέρουν εις πέρας το συνέδριο που, βάσει καταστατικού, αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.  Μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή θα μπορούν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων η εγκύκλιος που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος, σε ότι αφορά στην εκλογική διαδικασία.

Ειδικότερα…

  • Στις επαναληπτικές εκλογές της 12/12/21 για την ανάδειξη Προέδρου ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21 σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.
  • Ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
  • Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.
  • Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό.

Με ΑΜΚΑ η αναζήτηση των ψηφοφόρων

Στην ίδια εγκύκλιο και σε ότι αφορά την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων επισημαίνονται τα εξής:

  • Η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.
  • Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.
  • Εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.

Και οδηγίες για τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών

Επίσης, συνίσταται η προσοχή τόσο στα Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και στους εκπροσώπους των υποψηφίων για την πιστή τήρηση των κανόνων ώστε ν’ αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ακύρωσης Αποτελεσμάτων Εκλογικού Τμήματος.

  • Τόσο οι πρόεδροι της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και οι χειριστές του tablet θα λειτουργήσουν με τους κωδικούς που χρησιμοποίησαν στις 5/12. Αυτοί οι κωδικοί θα τους προωθηθούν ξανά μαζί με οδηγίες με email από την Εταιρεία O.T.S. την Παρασκευή 10/12 καθώς και με sms υπενθύμισης το Σάββατο 11/12.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: