16 Δεκεμβρίου 2021

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να πει το μεγάλο «όχι» στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

«Μέσα στη Βουλή λέμε ένα μεγάλο "όχι" στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Όμως το μεγαλύτερο "όχι" πρέπει να το πει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, δυναμώνοντας τους αγώνες του, τη συμμαχία του, ανατρέποντας τους αρνητικούς συσχετισμούς, ανατρέποντας όλους τους υπηρέτες μιας αδίστακτης εξουσίας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο Ομοσπονδιών, Σωματείων, μαζικών φορέων ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό.

Συλλαλητήριο σωματείων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων: «Αντιλαϊκός κρατικός Προϋπολογισμός, πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι»

«Αντιλαϊκός κρατικός Προϋπολογισμός. Πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι», ήταν το μήνυμα του αποψινού συλλαλητηρίου, στο Σύνταγμα, Σωματείων, Ομοσπονδιών και μαζικών φορέων.

   «Η κυβέρνηση, στην καρδιά της πανδημίας, με τα νοσοκομεία φρακαρισμένα και το λιγοστό προσωπικό κατάκοπο, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας έφτασε ως εδώ. Εξακολουθεί να απορρίπτει κάθε πρόταση των νοσοκομειακών γιατρών για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Εφαρμόζει την ίδια πολιτική της ανακύκλωσης και των μετακινήσεων, του στυψίματος κυριολεκτικά του αποδεκατισμένου προσωπικού, της απογύμνωσης της ΠΦΥ. Εξακολουθεί να αρνείται να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη μείωση της διασποράς στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, που μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολιασμού, μπορεί να αναχαιτίσει το 4ο επιδημικό κύμα που φουντώνει, την επέλαση των νέων μεταλλάξεων» είπε στην ομιλία της η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ. Τόνισε ακόμα, ότι «χιλιάδες θάνατοι ασθενών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε ενισχυθεί πραγματικά το δημόσιο σύστημα Υγείας και αν η χώρα μας διέθετε τον αναγκαίο αριθμό κλινών ΜΕΘ». «Η ΟΕΝΓΕ μάλιστα, έχει ήδη καταθέσει σχετική αναφορά στην εισαγγελία του 'Αρειου Πάγου από τον Απρίλιο, της οποίας η τύχη αγνοείται από τότε» είπε η Δ. Σταματέλου. 

   «Δεν θέλουμε αυτήν την ανάπτυξη, όπως δεν θέλουμε και τον Προϋπολογισμό τους, ο οποίος προβλέπει νέα μέτρα στήριξης για το μεγάλο κεφάλαιο και θυσίες δίχως τέλος για το λαό», τόνισε η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), στην ομιλία της στο συλλαλητήριο. Αναφερόμενη στις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, έκανε λόγο για έναν ακόμα κρατικό Προϋπολογισμό «αντιλαϊκό και βαθιά ταξικό, όπως άλλωστε γινόταν και με τους προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων». 
 
Μιλώντας στο συλλαλητήριο η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», αναφέρθηκε στους αγώνες των εκπαιδευτικών σημειώνοντας: «Θα συνεχίσουμε όλο το επόμενο διάστημα τον αγώνα μας ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, που κάνουν το σχολείο ακόμα πιο ταξικό. Το κάνουν πολύ φτηνό για το κράτος, ακριβότερο για τους γονείς και κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις. Με εργαλείο την αξιολόγηση θέλουν να επιβάλουν τις αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου, ώστε τα παιδιά μας, οι αυριανοί εργαζόμενοι να γίνουν ακόμα πιο φτηνοί κι ευέλικτοι, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: