18 Δεκεμβρίου 2021

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Διαβάζουμε σήμερα  την αποκάλυψη συγκεκριμένου ΜΜΕ, ότι την έκθεση-έρευνα των Τσιόδρα-Λύτρα την παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκος.

Οι Υπουργοί   Κικίλιας , Κοντοζαμάνης και Πλεύρης δεν γνώριζαν τίποτα για τον λόγο αυτόν ο κύριος Πρεζεράκος, βρίσκεται σε "τροχιά" απομάκρυνσης. Για τον κ Τσιόδρα δεν υπάρχει θέμα, όπως δηλώνει το Μαξίμου, γιατί ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά τον  κ. Τσιόδρα. 

Κατά το δημοσίευμα ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα!

Αναρωτιέμαι: Ο κ. Τσιόδρας είναι ο άμεσος συνεργάτης - σύμβουλος του κ.  Μητσοτάκη εδώ και 2 χρόνια σχεδόν. Η έρευνα, έγινε πολλούς μήνες πριν. Στο διάστημα αυτό, ο κ. Τσιόδρας δεν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Χώρας;

Δεν μπορώ να το πιστέψω, γιατί λογικά αν ο κ. Τσιόδρας δεν ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη, τότε ο πρώτος που  πρέπει να απομακρυνθεί, είναι ο κ. Τσιόδρας.

Είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού στα θέματα υγείας που αφορούν την πανδημία.

Το δημοσίευμα δείχνει καθαρά ότι θέλει να προστατεύσει τον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του.

Αυτό, διότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι η παράλειψη αυτή, ότι δηλαδή οι Κυβερνώντες και μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν έλαβαν υπόψη τους την τόσο σημαντική έρευνα, συνιστά εγκληματική συμπεριφορά.

Ουσιαστικά αποδέχονται την εγκληματική πολιτική και την ανικανότητα της Κυβέρνησης. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένας δεν μιλά για την "ταμπακιέρα", το ουσιαστικό περιεχόμενο της έρευνας.

Υπό το πρίσμα της συλλογιστικής αυτής φαίνεται καθαρά ότι κουμάντο στον τόπο δεν κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά τα λεγόμενα funds (του εσωτερικού εν προκειμένω, που έχουν όνομα, επώνυμο και διευθύνσεις, αλλά δεν είναι της ώρας να αναφερθούμε σ’ αυτά).

Με την ευκαιρία θέλω να σας αναφέρω μια πραγματική ιστορία που μου συνέβη με το αείμνηστο Γεράσιμο Αρσένη τους ανοιξιάτικους μήνες του 1996, όταν τότε γινόταν η ανάδειξη νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν μάρτυρες για αυτό το περιστατικό.

Τον ρώτησα: Υπουργέ, πως εκλέγεται ένας αρχηγός ενός Κυβερνώντος κόμματος;

Μου απάντησε: Εξωτερικός Παράγων, Εσωτερικός Παράγων και Κόμμα.

Επιμένω: Είδατε τον εσωτερικό παράγοντα;(Λαμπράκης)

Απάντησε: - Σωτήρη τον είδα.

- Εεε τι σας είπε;  

Αν και  Κεφαλλονίτης μου απάντησε στα Ποντιακά:

- Εμεν τερεί και αλλού ελέπ’. -  

Άρα ποιος Κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Προχθές, ο Βουλευτής Π. Κουρουμπλής υπό το βάρος των πολλών θανάτων στην χώρα μας εξ αιτίας της πανδημίας έκανε ένα πολιτικό λεκτικό ατόπημα.

Όλη η Κυβέρνηση και όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το Κοινοβουλευτικό "έγκλημα" του Βουλευτή και όχι με το Κυβερνητικό έγκλημα εξ αιτίας της πανδημίας - 20.000 θάνατοι μέχρι σήμερα!!!  

Ας κάνουμε μία μικρή αναγωγή με την Κύπρο:

Κύπρος: Θάνατοι 615      Πληθυσμός 900.000.

Ελλάδα: Θάνατοι 20.000 Πληθυσμός 10.700.000

Αναγωγή:

10.700.000 / 900.000 = 11,89 φορές => 615 * 11,89 =  7.312 Αναγόμενοι θάνατοι στην Κύπρο, στην Ελλάδα 20.000 => 270% πάνω η Ελλάδα

Κύριοι της Κυβέρνησης  της Νέας Δημοκρατίας,  οι πολιτικές σας επί της Πανδημίας είναι πέρα για πέρα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ.

Αν πραγματικά είστε Πατριώτες, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Σωτήριος Γκούνας

Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: