22 Δεκεμβρίου 2021

«ΣΤΟΥ ΚΩΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ» Μα ούτε κουφός υπάρχει πίσω από την πόρτα;


Στις μέρες που ζούμε έχουμε χάσει πολλά από την καθημερινότητά μας. Η αιτία της χασούρας είναι γνωστή σε όλους μας με αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Ασχολούμαστε καθημερινά με πράξεις και σχόλια για το πως θα τα φέρουμε γύρα όπως λέγεται λαϊκά, λόγω της καθημερινής συρρίκνωσης των εισοδημάτων που γίνεται με τις αυξήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Έπινα το καφεδάκι μου στα όρθια σε καφέ της πλατείας και έβλεπα προς την πλατεία. Αυτό γύρω στις εντεκάμιση το πρωί εργάσιμης ημέρας. Περίμενα να έρθει η σειρά μου να πάω στην τράπεζα να τακτοποιήσω κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις.

Με αυτό που συνέβαινε στην κυκλοφορία δεν απόρησα γιατί δεν είναι η μοναδική μέρα, πρόκειται πλέον για καθημερινότητα, κανένας σεβασμός στον Κ.Ο.Κ. από την πλειοψηφία των οδηγών. Στα είκοσι λεπτά περίπου που περίμενα, περιγράφω αυτά που διαδραματίσθηκαν. Δηλαδή: κάποιοι οδηγοί διπλοστάθμευσαν να αγοράσουν νικοτίνη από το περίπτερο. Κάποιοι για να πάρουν τον καφέ τους. Κάποιοι αφού πήραν τον καφέ τους έκαναν αναστροφή για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Την σήμανση ποιος την δίνει σημασία, αυτή είναι μόνο γι’ αυτούς που εκπαιδεύονται στην οδήγηση. Τον Κ.Ο.Κ. όποιος τον σέβεται είναι εξωπραγματικός! Η αστική συγκοινωνία για να περάσει τα εκατό μέτρα της πλατείας χρειάστηκε να κορνάρει κάποιες φορές μήπως και βρεθεί ο κάτοχος του διπλοσταθμευμένου αυτοκινήτου που στένευε τον δρόμο. Όταν κάποια στιγμή βρέθηκε, έ! Είχε και έναν εσπρέσο στο χέρι -ατυχία δεν πρόλαβε να τον απολαύσει με την παρέα του. Τοποθετήθηκαν κινητά εμπόδια για να αποτρέψουν την στάθμευση, προσωρινές λύσεις για να προστεθεί μία ακόμη ακαλαισθησία στο κέντρο της πόλης.

Οι ταχύτητα των μικρών αυτοκινήτων; αυτή του πεζού.

Το πόσο στοιχίζει σε όλους μας αυτός ο καφές αναρωτηθήκαμε ποτέ; Τον καθένα μας νοιάζει να κάνουμε αυτό που θέλουμε και όπως το θέλουμε. Οι άλλοι να βρούνε δρόμο να συνεχίσουν την πορεία τους. Εδώ αδιαφορούμε και μπροστά στα μάτια των αρμοδίων οργάνων. Δεν απορώ που απουσιάζει η πολιτεία για να μας βάλει σε τάξη. Νιώθω την ανάγκη να το αναφέρω άλλη μία φορά και δεν ξέρω πόσες ακόμα.

Όλα τα προαναφερόμενα παράνομα είναι το ελάχιστο από το σύνολο των όσων συμβαίνουν καθημερινά.

Μας συμβουλεύω, κατά την διάρκεια των εορτών τουλάχιστο, όπου και αν μένετε μέσα στην πόλη μας, ότι καιρικά φαινόμενα και να έχει, το αυτοκίνητό σας ας μείνει στο σπίτι, ή αν έρθετε με αυτοκίνητο προς την πόλη, ας το σταθμεύσετε κάπου στις εισόδους που ποιο εύκολα θα βρείτε χώρο στάθμευσης και με την ομπρέλα στο χέρι περπατήστε προς την αγορά της πόλης. Θα κερδίσετε περισσότερο χρόνο χωρίς αυτοκίνητο, θα εξοικονομήσετε καύσιμα, θα εισπνεύσετε λιγότερους ρύπους. Ενώ θα απολαύσετε ένα καλό περπάτημα που όλοι το χρειαζόμαστε για την υγεία μας. Θα συναντήσετε σίγουρα και κάποιους γνωστούς για περισσότερες κοινωνικές επαφές, που στις μέρες του κλεισίματος που βιώνουμε έχουμε ανάγκη!

Π.Γ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: