9 Φεβρουαρίου 2022

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-Αμβρυσσέας Διστόμου 0-0 Άντεξαν οι..."Κουδουναραίοι"!/Γ' εθνική 3ος

 Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)

Άντεξαν οι... «Κουδουναραίοι» του Διστόμου (σ.σ. Αποκριάτικο έθιμο στο Δίστομο με τους νέους να ντύνονται με προβιές και φύλλα ελιάς, να βγαίνουν στους δρόμους και να αλαλάζουν φέρνοντας την άνοιξη), αποσπώντας πολύτιμη λευκή ισοπαλία (0-0) στο Νέο Κεραμίδι με τον τοπικό Εθνικό, σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας στον 3ο όμιλο.

Καθοριστικές για την εξέλιξη του παιχνιδιού στάθηκαν οι τέσσερις επίμαχες φάσεις (τρεις περιπτώσεις offside για τους γηπεδούχους, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ισάριθμες φορές και μία περίπτωση πέναλτι υπέρ του Αμβρυσσέα, σε μία φάση με πρωταγωνιστές τους Ιντζόγλου και Γεωργουσόπουλο), που προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες γηπεδούχων και φιλοξενούμενων αντίστοιχα.
Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, του Γιάννη Λύτρα, επιβεβαίωσαν τις αμυντικές αρετές τους, έχοντας δεχτεί μόλις έξι γκολ από την αρχή του πρωταθλήματος, με τον υψηλόσωμο τερματοφύλακά τους, Καπετάνο, να συμβάλλει στο εντυπωσιακό, ομολογουμένως, επίτευγμα. Οι γηπεδούχοι, του Απόστολου Στύλου, που κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, είχαν τις δύο καλύτερες στιγμές τους με τον Σεχολάρι, την ίδια στιγμή που ο Αμβρυσσέας δεν κατάφερε να βγει με αξιώσεις στις αντεπιθέσεις, με εξαίρεση την ευκαιρία του Αλμπάνη.
Στο δεύτερο μέρος, ο Εθνικός συνέχισε να πιέζει και προϊόντος του χρόνου, με την είσοδο του Κατσαμάγκα (ο οποίος είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει εξ επαφής σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο να υποδεικνύεται offside από διαιτητή και βοηθό), από το ξεκίνημα και των Ξυδού και Χατζηδίμπα στο τελευταίο τέταρτο, προσπάθησαν να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Αμβρυσσέα και να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, χωρίς αποτέλεσμα.
Highlights:
οι... ενδοοικογενειακές διαμάχες και αντιπαραθέσεις εκτός γηπέδου, με φιλάθλους των γηπεδούχων να διαφωνούν για τις επιλογές και την αγωνιστική απόδοση των ποδοσφαιριστών και να «λύνουν» τις διαφορές τους με τον, πλέον, ειρηνικό τρόπο, τον... διάλογο, την ώρα του αγώνα φυσικά, αποπροσανατολίζοντας, είναι η αλήθεια και τη συντριπτική πλειοψηφία των πραγματικών πρωταγωνιστών εντός γηπέδου, ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές (σ.σ. αυτό το τελευταίο τώρα τι το ήθελες;), αλλά, ως γνωστόν, στην Ελλάδα προπονητική άποψη και κριτήριο αξιολόγησης ποδοσφαιριστών διαθέτουν όλες και όλοι ανεξαιρέτως... (σ.σ. μήπως, τελικά, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα;) Άλλωστε, «το’ χει @@@μένο η Λάρισα για Χ...» (σ.σ. δεν υιοθετούμε, βεβαίως βεβαίως...)
τα τελευταία δραματικά λεπτά του παιχνιδιού, με την αδρεναλίνη στο κόκκινο και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αντιπαρατίθενται αλληλοδιαμαρτυρόμενοι, με τον διαιτητή σε ρόλο... πυροσβέστη, με αφορμή προσωπικές μονομαχίες,
το... τρίτο ημίχρονο της επίμαχης φάσης του πέναλτι, με τον Σεχολάρι του Νέου Κεραμιδίου και το... «εξάρι», τον Αντωνόπουλο (σ.σ. τον λες και... «πέτρα του σκανδάλου» για τους γηπεδούχους, ελέω του πρώτου αγώνα) του Διστόμου να επιχειρηματολογούν ανάλογα,
ο μυθικός διάλογος φιλάθλων: «-τον κάνω και μια μήνυση για αλλοίωση αποτελέσματος, να κοιμηθεί Κατερίνη Κυριακή...», «-γιατί είναι άσχημη η πόλη μας;», «-όχι, τα κρατητήρια είναι άσχημα...» (σ.σ. όχι, πείτε μας, σε ποια... ταινία θα ακούσετε τέτοιον αυθεντικό διάλογο;»)
Man of the match: ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Καπετάνος, με τη συνολική του απόδοση, μαζί με τον Αλμπάνη και οι Καραγκούνης (σταθερά υψηλή απόδοση σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια που έχουμε καταγράψει) και Καρτσαμπάς, από τους γηπεδούχους, με τον 17χρονο Ξυδού και τον περσινό πρώτο σκόρερ του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής κατηγορίας, Κατσαμάγκα, να απέχουν ελάχιστα από το να "κλέψουν" μαζί με τις εντυπώσεις και τους βαθμούς,
Υellow card: είναι ανάγκη να συμπίμπτουν χρονικά τα παιχνίδια της Γ' εθνικής κατηγορίας με τα αντίστοιχα της Α' κατηγορίας των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων; (σ.σ. ήρεμα ρωτάμε...)
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: