9 Φεβρουαρίου 2022

Ποινή φυλάκισης 5 ετών στον Στάθη Παναγιωτόπουλο,


Ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ' εξακολούθηση, υπόθεση που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της πρώην συντρόφου του.

Το Δικαστήριο ανέστειλε την ποινή, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και της παρακολούθησής του από κοινωνικό λειτουργό.

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο Δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Σύμφωνα με νομικούς, η επιβληθείσα ποινή είναι η ανώτερη που θα μπορούσε να επιβληθεί για τη συγκεκριμένη πράξη.

Στη δίκη, που διεξήχθη κεκλεισμένων των ποινών, ύστερα από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής, δεν παρέστη ο 59χρονος τηλεπαρουσιαστής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του.

Καταθέτοντας, η 30χρονη καταγγέλλουσα φέρεται να αναφέρθηκε στην βλάβη που υπέστη από τη διαρροή του υλικού με προσωπικές της στιγμές στο Διαδίκτυο, τονίζοντας πως είχε εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις ύστερα από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν πρόσφατα τις διωκτικές Αρχές και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

.amna.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: