9 Φεβρουαρίου 2022

Γεροτζιάφας: Ανάρτηση – απάντηση στο σποτ του υπουργείου Υγείας – «Είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη» σε θανάτους


 Ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας καταφέρθηκε εναντίον του υπουργείου Υγείας μετά το σποτ που δημιούργησε για τις ΜΕΘ. «Καμπανάκι» για τους θανάτους.Σκληρή ανάρτηση κατά του υπουργείου Υγείας έκανε ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας μετά το σποτ που κυκλοφόρησε το υπουργείο Υγείας σε σχέση με τις ΜΕΘ.

Η ανάρτηση του καθηγητή

«Μόλις είδα το διαφημιστικό video του Υπουργείου Υγείας 4 μύθοι και 1 αλήθεια για τις ΜΕΘ και θυμήθηκα το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ: όλη η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο.

Βλέπω και την πραγματικότητα των θανάτων από COVID19 και θυμάμαι ένα παλιό γηπεδικό σύνθημα: είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάζω ξανά την Μετέτη Τσιόδρα: 62,5% θνητότητα στις ΜΕΘ όταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση όπως και στην διεθνή βιβλιογραφία η θνητότητα από COVID-19 στους ασθενείς της ΜΕΘ είναι (ήδη από τον Αύγουστο 2020) 25%-35%. και σκέφτομαι ότι η Ελλάδα είναι σε ταχύτατη επιστροφή στο 1950.

Δυστυχώς οι θάνατοι είναι η δραματική κορυφή του παγόβουνου. Από πίσω έρχονται χιλιάδες με long-COVID εκατοντάδες σακατεμένοι μετά από νοσηλεία στην ΜΕΘ».

Στη συνέχεια ο κ. Γεροτζιάφας προσθέτει: «Έρχονται επίσης ο χιλιάδες παραμελημένοι άρρωστοι με άλλα νοσήματα που σε λίγο θα αρχίσουν να πουλάνε τιμαλφή για να πληρώσουν την νοσηλεία και παρακολούθησή τους στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για την προδιαγεγραμμένη τραγωδία? Η δημόσια συζήτηση είναι για τα καρναβάλια και το Πάσχα όταν η πανδημία τρέχει και σκοτώνει.

Να γίνει άμεσα μια κοινοβουλευτική διακομματική επιτροπή που να καλέσει επιστήμονες για να καταλάβουν τι δεν πάει καλά και τι χρειάζεται να διορθωθεί ώστε να σταματήσεις το θανατικό.

Αυτό είναι η προτεραιότητα και όχι τα πανηγύρια και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: