17 Φεβρουαρίου 2022

Εσφαξε γατάκι: Δικάζεται ο πρώτος προφυλακισμένος για θανάτωση ζώου – «Ηθελε να το φάει»

 Ενώπιον της δικαιοσύνης πρόκειται να βρεθεί ο 23χρονος από την Πάτρα που θανάτωσε με μαρτυρικό τρόπο αδέσποτο γατάκι, λέγοντας πως «ήθελε να το φάει».

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης βρέθηκε τον Ιούλιο του 2021 σε πάρκο όπου αρκετοί πολίτες βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα. Με αυτοσχέδια λεπίδα, έσφαξε το γατάκι που βρήκε μπροστά του και κυκλοφορούσε μ’ αυτό.

«Ηθελε να το φάει»

Περαστικοί λίγο αργότερα αντίκρισαν τον 23χρονο γεμάτο αίματα να κρατάει το σκοτωμένο γατάκι και κάλεσαν την αστυνομία.

«Κατά την απολογία του στους αστυνομικούς όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε είπε ότι ήθελε να το φάει», δήλωσε η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Ελένη Αρβανίτη.

Ο 23χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και βρίσκεται στις φυλακές του Κορυδαλλού από τον Ιούλιο, ενώ έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

«Εχει σώας τας φρένας»

«Διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, έναν ιδιαίτερα ψυχρό άνθρωπο – Εχει δηλαδή διαπιστωθεί ότι ο άνθρωπος ούτε κατά την τέλεση της πράξης δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών, αλλά δεν έχει και κάποιο ψυχικό πρόβλημα», συμπλήρωσε η κα Αρβανίτη.

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα για ζωοκτονία, αφού από τον Νοέμβριο του 2020 ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων έχει μετατραπεί σε κακούργημα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποιος βασανίζει ή θανατώνει ζώο βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για κακούργημα και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: