16 Μαρτίου 2022

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Ο Σιμεόνε τελείωσε Γιουνάιτεντ και Ρονάλντο


Η Ατλέτικο έπαιξε σαν… Ατλέτικο του Σιμεόνε στο «Old Trafford» και χάρη σε ένα γκολ του Λόντι από το 41′ πήρε τη νίκη (0-1) και τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

Την τέλειωσε μέσα στο σπίτι της! Η Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε μπορεί να πήγε με μισή ομάδα στη ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά χάρη στο γκολ του Λόντι από το 41′ πήρε τη νίκη με 1-0 και παράλληλα τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Κορυφαίος ο Όμπλακ για τους «ροχιμπλάνκος», με τον Σλοβένο να κατεβάζει ρολά σε όλο το ματς και να κρατά όρθια την ομάδα του.

Απογοήτευση για Ρονάλντο και Γιουνάιτεντ που χάνουν ακόμη έναν στόχο τη φετινή σεζόν ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη σερί φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» μένουν εκτός διοργάνωσης στα νοκ άουτ όταν στο πρώτο παιχνίδι έχουν φέρει ισοπαλία.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε καλύτερα στο ματς, με την Ατλέτικο να μένει πίσω από την μπάλα και να περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 13′ μάλιστα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όταν ο Μπρούνο έκανε ωραίο γύρισμα από δεξιά, ο Ελάνγκα πλάσαρε από τη μικρή περιοχή τον Όμπλακ ο οποίος απέκρουσε με το… κεφάλι και κράτησε το μηδέν.  Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ατλέτικο να απειλήσει όταν ο Ντε Πολ έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και ο Ντε Χέα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός του ματς έπεσε και στο 34′ ήρθε η προειδοποίηση από την Ατλέτικο που ξεδιπλώθηκε όμορφα στην κόντρα και σκόραρε με τον Φέλιξ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ στον Γιορέντε λίγο νωρίτερα. Στο 42′ όμως το γκολ μπήκε και μέτρησε. Και πάλι οι φιλοξενούμενοι συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Γκριεζμάν έκανε τη σέντρα και ο Λόντι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Ντε Χέα για το 0-1. Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα καλό σουτ του Μπρούνο που το έβγαλε δύσκολα ο Όμπλακ.

Με ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο «Old Trafford» αφού μόλις στα 35′ δευτερόλεπτα ο Ελάνγκα με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 59′ ήταν σειρά του Σάντσο να αστοχήσει με σουτ στην κίνηση από καλή θέση. Ο Ράνγκνικ άρχισε τις αλλαγές ρίχνοντας στο γήπεδο ό,τι είχε στον πάγκο για να τονώσει την επίθεσή του, αλλά αυτοί που μπήκαν δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στο ελάχιστο.

Η Ατλέτικο κρατούσε σχετικά εύκολα το προβάδισμά της, ούσα μάλιστα και αρκετά επικίνδυνη στις κόντρες, με τον Γκριεζμάν να έχει μία καλή στιγμή με λόμπα για να τελειώσει το παιχνίδι. Τελευταία μεγάλη στιγμή του ματς ήταν ουσιαστικά η κεφαλιά του Βαράν στο 77′, με τον Όμπλακ να πραγματοποιεί τρομερή επέμβαση και στη συνέχεια να μπλοκάρει και το ψαλιδάκι του άφαντου στο ματς Ρονάλντο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, που βρήκε τους παίκτες του Σιμεόνε να πανηγυρίζουν έξαλλα και τον Αργεντινό να δέχεται βροχή από αντικείμενα κατά την αποχώρησή του για τα αποδυτήρια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τέλες, Μαγκουάιρ (84’ Μάτα), Βαράν, Νταλότ, ΜακΤόμινεϊ (68’ Μάτιτς), Μπρούνο Φερνάντες (68’ Πογκμπά), Φρεντ (76’ Καβάνι), Σάντσο, Ελάνγκα (68’ Ράσφορντ), Ρονάλντο

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένεθ, Λόντι, Σάβιτς, Γιορέντε, Ρεϊνίλντο, Ερέρα, Κόκε (80’ Κοντογκμπιά), Ντε Πολ, Γκριεζμάν (90+3′ Κορέα), Ζοάο Φέλιξ (90’ Φελίπε)

 .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: