16 Μαρτίου 2022

Άγιαξ – Μπενφίκα 0-1: Σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά για τους «αετούς» της Λισαβόνας


 Η Μπενφίκα μπορεί να μην απείλησε ουσιαστικά τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ αλλά επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Νούνιες στο 76′ και πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η Μπενφίκα δεν απείλησε σε κανένα σημείο τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ στον επαναληπτικό για τη φάση των «16» του Champions League, ωστόσο κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Νούνιες στο 76′ και μαζί την πρόκριση για τα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Άγιαξ ξεκίνησε δυνατά και απείλησε μόλις στο 2′. Ο Άντονι έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 7′ ο Αλέ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώνεται καθώς ο Τάντιτς που έκανε τη σέντρα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Αίαντας συνεχίσε να πιέζει και έχασε νέα ευκαιρία στο 26′. Ο Μπέρχαους έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά, ενώ στο 30′ η κεφαλιά του Τίμπερ μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ.

Στο 35′ ο Άγιαξ είχε την πρώτη τελική στην εστία. Ο Άντονι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Βλαχοδήμος έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο επόμενο λεπτό, βγάζοντας με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Χράφενμπερχ έξω από την περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαρτίνεζ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Τεν Χαγκ συνέχισε να κυριαρχεί, απειλώντας στο 49′ με τον Τάντιτς και στο 51′ με τον Αλέ να μη βρίσκουν εστία, ενώ στο 62′ ο Μπλιντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Άντονι, ο οποίος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Στο τελευταίο 15λεπτο οι «αετοί» πήραν μέτρα στο γήπεδο και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, με τον Νούνιες να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Ονάνα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 76′ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τη Μπενφίκα να πανηγυρίζει μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

 .in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: