22 Μαρτίου 2022

Ανασφάλιστοι: Παρατείνεται ως τις 30 Απριλίου η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς


Για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά
Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου δίνεται από το υπουργείο Υγείας στο μέτρο της συνταγοράφησης για τους ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς, καθώς όπως φαίνεται υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα με ορισμένες κατηγορίες ανασφάλιστων οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τις δημόσιες δομές υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους θα ισχύσει κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι αφορά συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από γιατρούς δημόσιων δομών υγείας.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται κατάλογο των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς- αιμοκαθαρόμενους κλπ όπως ορίζεται στον νόμο.

Συνεπώς, για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά.

Ουσιαστικά πρόκειται μια μια μικρή αναδίπλωση από πλευράς της κυβέρνησης καθώς είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις ιατρικών και κοινωνικών φορέων, αλλά και της αντιπολίτευσης που ζητούσε την απόσυρση της διάταξης αυτής κάνοντας μάλιστα πολύ σοβαρές καταγγελίες για την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής του..in.g

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: