7 Απριλίου 2022

Βιγιαρεάλ – Μπάγερν 1-0

Βιγιαρεάλ – Μπάγερν 1-0: Το «κίτρινο υποβρύχιο» τρελαίνει την Ευρώπη!
Το ευρωπαϊκό όνειρο συνεχίζεται για την εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ, που επικράτησε της Μπάγερν με 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την προημιτελική φάση του Champions League.

Πέρυσι κατέκτησε το Europa League, φέτος απέκλεισε τη Γιουβέντους με 3άρα στο Τορίνο και τώρα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Μπάγερν με 1-0. Η εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι είναι ασταμάτητη και συνεχίζει να τρελαίνει την Ευρώπη!

Το «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στους Βαυαρούς χάρη στο γκολ του Ντανζούμα (8′), ενώ μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει -τουλάχιστον- άλλο ένα γκολ.

Πλέον, αυτό που μένει για την πρωταθλήτρια του Europa League είναι να κυνηγήσει στο Μόναχο τη… συνέχεια του ονείρου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, όμως η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε την τύχη να βρει δίχτυα στην πρώτη της ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό ο Ντανζούμα έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή, ύστερα από σουτ του Παρέχο.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν έστησαν… πούλμαν, αλλά επιχείρησαν αρκετές φορές να βρουν και δεύτερο γκολ, την ώρα που η ομάδα του Νάγκελσμαν ήταν εντελώς ακίνδυνη.

Στο 41′ οι Ισπανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους με σέντρα-σουτ του Κόκλεν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR λόγω οφσάιντ. Κάπως έτσι, η Βιγιαρεάλ πήγε στην ανάπαυλα με προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε μια… επανάληψη πάνω-κάτω του πρώτου, με την ισπανική ομάδα να επιχειρεί συνεχώς προσπάθειες για δεύτερο γκολ και τους Βαυαρούς να τα έχουν χαμένα.

Στο 53′ ο Μορένο είχε μια τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στο «κίτρινο υποβρύχιο», αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά πιο πριν ο Γκνάμπρι είχε εξαπολύσει ένα ωραίο σουτ που κατέληξε άουτ.

Ο Μορένο απείλησε ξανά, στο 57′ και μάλιστα πίσω από το κέντρο, με τον Νόιερ να έχει βγει πολύ μακριά από την εστία του. Όσο και να κυλούσε ο χρόνος η κακή εικόνα της Μπάγερν δεν άλλαζε, ενώ στο 87′ η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με τον Πεντράθα να αστοχεί από θέση τετ α τετ.

Στο φινάλε της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά, όμως ήταν αργά πλέον και η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, που της έδωσε -αν και ισχνό- προβάδισμα πρόκρισης.

 .in.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: