7 Απριλίου 2022

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Οργίασε με χατ τρικ ο Καρίμ Μπενζεμά

 


Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον απίθανο, Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος σημειώσε χατ τρικ, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πάρτι(1-3) μέσα στο Λονδίνο επί της Τσέλσι, και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον απίθανο, Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος σημειώσε χατ τρικ, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πάρτι(1-3) μέσα στο Λονδίνο επί της Τσέλσι, και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Ο επιθετικός των «μερένγκες» σκόραρε με δύο φανταστικές κεφαλιές και ύστερα από ένα «δώρο» του Εντουάρ Μεντί, μείωσαν στο σκορ με τον Χάβερτς οι μπλε, ωστόσο πλέον καλούνται να ανέβουν ένα… βουνό στην ρεβάνς του «Μπερναμπέου», αν θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα.

Η Τσέλσι ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας την κατοχή της μπάλας, με την Ρεάλ από την μεριά της να περιμένει στο δικό της μισό, ώστε να βρεί τους κατάταληλους χώρους για να χτυπήσει στην… αντεπίθεση.

Οι  αντεπιθέσεις ήταν η αποδεκτή επιλογή απειλής για τους φιλοξενούμενους, που με μία τέτοια στο 10′ ο Βινίσιους έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ωστόσο κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Καρίμ Μπενζεμά. Αρχικά  ο Γάλλος φορ έπιασε απίθανη καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βραζιλιάνου, ανοίγοντας το σκορ για τη Ρεάλ (21′) και τρία λεπτά αργότερα επανέλαβε το έργο.

Έπειτα από σέντρα του Μόντριτς, ο Μπενζεμά χώθηκε ανάμεσα στα στόπερ των Λονδρέζων και με υπέροχη κεφαλιά νίκησε ξανά τον Μεντί για το 2-0 της ομάδας της Μαδρίτης.

Η αναμέτρηση στο πρώτο μέρος είχε ξέφρενο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν ορισμένες τελικές και ένα γκολ με τον Χάβερτς στο 40′ με τον Μπενζεμά να έχει ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο οποίο έστειλε την μπάλα άουτ, λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στην επάναληψη ο Τόμας Τούχελ, ανακάτεψε την τράπουλα  με την έξοδο των Ενγκολό Καντέ και Αντρέας Κρίστενσεν. Ωστόσο το πλήρωσε λίγα λεπτά αργότερα με τον Μεντί να υποπέφτει σε μια επική… γκάφα και τον Καρίμ Μπενζεμά να πετυχαίνει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του για το 1-3.

Η Τσέλσι προσπάθησε να μπεί ξανά στο ματς, όμως ο Κουρτουά ήταν σε εξαιρετική βραδιά και επενέβη όποτε χρειάστηκε. Το 3-1 δίνει στη Ρεάλ σαφές προβάδισμα πρόκρισης, με την Βασίλισσα να έχει βάλει πλέον πλώρη για το 14ο ευρωπαϊκό.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Σίλβα, Κρίστενσεν (46′ Κόβατσιτς), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (46′ Ζιγές), Ζορζίνιο, Μάουντ, Αθπιλικουέτα, Πούλισικ (64′ Λουκάκου), Χάβερτς

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (64′ Νάτσο), Αλάμπα, Μεντί, Κρόος (74′ Καμαβινγκά), Καζεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε (86′ Θεμπάγιος), Μπενζεμά (86′ Μπέιλ), Βινίσιους

Δεν υπάρχουν σχόλια: