30 Απριλίου 2022

Ναρκωτικά: Κατασχέθηκαν 654 κιλά κοκαΐνης στην Ιταλία, με προορισμό την Θεσσαλονίκη

 

Ναρκωτικά: Κατασχέθηκαν 654 κιλά κοκαΐνης στην Ιταλία, με προορισμό την Θεσσαλονίκη
Τα ναρκωτικά ήταν έξυπνα κρυμμένα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο φορτωμένο με μπανάνες, με προορισμό το λιμάνι της συμπρωτεύουσας.Περισσότερα από 650 κιλά καθαρής κοκαΐνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι Gioia Tauro στην Καλάβρια της Ιταλίας, τα οποία προορίζονταν για την Θεσσαλονίκη.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο πλαίσιο διακρατικού ελέγχου για την παράνομη διακίνηση εντός της ΕΕ, που εκπονήθηκε από την επαρχιακή διοίκηση του Ρέτζιο Καλάμπρια και το τελωνείο του Gioia Tauro, υπό τον συντονισμό της εισαγγελίας του Πάλμι.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 654,30 κιλά καθαρής κοκαΐνης. Μέσα από μια σύνθετη και συντονισμένη δραστηριότητα ανάλυσης και ευρημάτων σε περισσότερα από 2.000 εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Νότια Αμερική, οι στρατιωτικοί της Guardia di Finanza και οι τελωνειακοί υπάλληλοι, με τη βοήθεια εξελιγμένων σαρωτών εξοπλισμένων με ADM, κατάφεραν να εντοπίσουν τα ναρκωτικά, που ήταν έξυπνα κρυμμένα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο φορτωμένο με μπανάνες, με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η κοκαΐνη, που προερχόταν από το λιμάνι του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ, βρέθηκε ότι ήταν εξαιρετικά καθαρής ποιότητας και θα μπορούσε να έχει «κοπεί» από τους εμπόρους ναρκωτικών έως και τέσσερις φορές πριν διατεθεί στην αγορά, αποφέροντας στους εγκληματίες εισόδημα περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το πέρας των επιχειρήσεων, τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και τα έγγραφα στάλθηκαν στην Εισαγγελία του Πάλμι, η οποία ανέλαβε την προκαταρκτική έρευνα.

Οι τρόποι με τους οποίους αποκρύπτονται τα ναρκωτικά αποδεικνύονται συχνά διαφορετικοί και εξελίσσονται διαρκώς, υποχρεώνοντας τους ερευνητές να βελτιώνουν κατά καιρούς τις μεθόδους λειτουργίας τους, σχολιάζει η τοπική ιταλική ιστοσελίδα Corrieredellacalabria.it.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία θα υποβάλει αίτημα στις ιταλικές αρχές, για να ενημερωθεί περαιτέρω για την υπόθεση και να ερευνήσει την πιθανότητα ελληνικής εμπλοκής, ως προς τον παραλήπτη αυτής της μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: