30 Απριλίου 2022

Κοροναϊός: Διαθέσιμα από την Πρωτομαγιά τα χάπια στα φαρμακεία των νοσοκομείων

Κοροναϊός: Διαθέσιμα από την Πρωτομαγιά τα χάπια στα φαρμακεία των νοσοκομείων 

Αναλυτικοί πίνακες του υπουργείου Υγείας για κάθε περιφέρεια.
Ξεκινά από την Πρωτομαγιά η διάθεση των χαπιών κατά του κοροναϊού από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.
Όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Υγείας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνταγογράφηση του χαπιού από τον θεράποντα ιατρό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους.

Η προμήθεια των αντιικών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ για τις ημέρες Κυριακή 01/05/2022 και Δευτέρα 02/05/2022.

Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια, καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής.

Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας».

       .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: