14 Απριλίου 2022

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΠΟΙΑ;

 Έγιναν εργασίες καθαρισμού τάφρων στον παράδρομο από Κατερίνη προς Λιτόχωρο,

με παράλληλη αφαίρεση κλαδιών και δένδρων επικίνδυνων να πέσουν στον παράδρομο προκαλώντας πιθανό ατύχημα. Πολύ σωστές οι εργασίες καθαρισμού, .

δεν γνωρίζω όμως για ποιο λόγο σταμάτησαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί όλος ο καθαρισμός των τάφρων των παραδρόμων. Κυρίως για τα κλαδιά και τα δένδρα πουόπως φαίνεται στην φωτογραφία μας φοβίζουν μήπως πέσουν πάνω μας.

Στον κίνδυνο ατυχήματος από πτώση κλαδιών στους παραδρόμους, αναφέρθηκα και το περασμένο έτος με δημοσίευμά μου και φωτογραφία από τα ίδια σημεία πουδυστυχώς παραμένουν στην ίδια κατάσταση και φέτος. Τι να υποθέσω; Ότι θα κοπούν τα επικίνδυνα κλαδιά μετά από κάποιο ατύχημα που ενδεχομένως ναθρηνήσουμε και κάποιον συνάνθρωπό μας; Ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσουν ατύχημα τα εναπομείναντα; Ας αναλάβει κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσειυπεύθυνα ότι δεν θα πέσουν στο δρόμο από ένα μπουρίνι που το βιώνουμε λόγω κλιματικής αλλαγής τακτικά τα τελευταία χρόνια, ή από άλλη αιτία. Στις πρώτεςημέρες του Απρίλη παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα και στην περιοχή μας , τα οποία επαναλήφθηκαν και μετά δεκαήμερο. Είναι πολύ συχνές οι προειδοποιήσεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τέτοια ξαφνικά φαινόμενα.

Π.Γ.

DSC00360.JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια: