14 Απριλίου 2022

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τον Υφυπουργό Μεταφορών Μ.Παπαδόπουλο


 Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.


Κεντρικό θέμα συζήτησης των δύο, το Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030, καθώς ο Υφυπουργός Μεταφορών διατελεί και Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας ενώ ο κ. Μπαραλιάκος συμμετέχει ως μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής από το 2019.

 

Η βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 


Η διαδικασία εκπόνησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας άρχισε τον Οκτώβριο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022 με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.


Ο Υφυπουργός Μεταφορών και ο Βουλευτής Πιερίας αντάλλαξαν απόψεις επί των βασικών αξόνων του σχεδίου όπως ο νέος Νόμος Οδικής Ασφάλειας και οι βελτιώσεις του ΚΟΚ, το Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας, το Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας καθώς και για την Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας. 


Ο Βουλευτής Πιερίας, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του δεν έκρυψε την ιδιαίτερη ευαισθησία του επί του θέματος. Κατ’ επανάληψιν στις τοποθετήσεις και τις εισηγήσεις του στην Αρμόδια Επιτροπή, στάθηκε υπέρμαχος 

ενός στρατηγικού σχεδιασμού Οδικής Ασφάλειας με στόχο την μείωση του αριθμού των νεκρών και των βαριά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα. Έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και έχει εστιάσει στην ανάγκη μιας ολιστικής προσέγγισης αναφορικά με την ανάπτυξη υγιούς οδικής συμπεριφοράς, που θα αρχίζει από τα πρώτα κιόλας σχολικά χρόνια.


Η ένταξη της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαίδευση μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων είναι ένα πρώτο σημαντικό  βήμα προς την βιωματική μάθηση που θα  καλλιεργεί δεξιότητες κυκλοφοριακής συνείδησης και ασφαλούς μετακίνησης.


Μετά το πέρας της συνάντηση ο κ.Μπαραλιάκος δήλωσε: «Το θέμα της Οδικής Ασφάλειας είναι ένα διαρκές “στοίχημα”. Χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες, με στόχο η χώρα μας να δείξει σαφή βελτίωση στο πεδίο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων.  Πρέπει να βελτιώσουμε την οδική παιδεία μας, το περιβάλλον και τις υποδομές οδικής κυκλοφορίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αυτή η «Γενοκτονία στην άσφαλτο», όπως την είχε αποκαλέσει χαρακτηριστικά ο Ιαβέρης. Συγχαίρω τον κ. Υφυπουργό Μ.Παπαδόπουλο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για το μείζον αυτό θέμα.  Είμαστε σε διαρκή επαφήκαι θα συνεχίσουμε να προωθούμε και να στηρίζουμε πολιτικές μίας κοινωνικά υπεύθυνης συμπεριφοράς στο δρόμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: