23 Μαΐου 2022

Θανάσης Λιακόπουλος: Επιτέλους, μετά από χρόνια αγώνων και δουλειάς, το νέο Μουσικό Σχολείο περνάει σε φάση υλοποίησης


 Μπορεί ο δημοτικός μας συνδυασμός να έχασε τις εκλογές του 2019, όμως εμείς μείναμε πιστοί στην υπόσχεσή μας προς τους δημότες του δήμου Κατερίνης, να δουλέψουμε και να παρακολουθήσουμε / αναδείξουμε όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή του, να έρθουμε με προτάσεις και να ασκήσουμε αντιπολίτευση, από τη θέση που αυτοί μας έταξαν.

 

Πριν από 60 μέρες περίπου, έθεσα το θέμα του νέου Μουσικού Σχολείου στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης και ρώτησα για την πρόοδο του έργου. Αποδείχθηκε πως μάταια αναμέναμε ενημέρωση από τη δημοτική διοίκηση  για το θέμα αυτό, οι κ.κ. Κουκοδήμος και Νταντάμης απέφυγαν να μας απαντήσουν μέχρι σήμερα. Αδιαφορία ή Έλλειψη ενδιαφέροντος?

 

Έτσι, με ενδιαφέρον και αγωνία για να δω τι συμβαίνει με αυτό το πολύ σημαντικό έργο, που πρώτοι αναδείξαμε ως συνδυασμός ήδη από το 2018, πήγα στην Αθήνα και ζήτησα να δω τον Πρόεδρο της κρατικής εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, προσωπικό φίλο εδώ και πολλά χρόνια και άνθρωπο με ουσιαστικό έργο.

 

Στις αρχές του 2023 υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του νέου Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, με ΣΔΙΤ

Τα δεδομένα για το νέο μας Μουσικό Σχολείο είναι τα εξής:

  • Το έργο αυτό είναι μία από τις 17 σχολικές μονάδες που θα γίνουν με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Κεντρική Μακεδονία.
  • Στις 03 Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ ενέκρινη την προεπιλογή επτά υποψηφίων αναδόχων, που θα περάσουν στη Β’ φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών.
  • Αυτή την περίοδο συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης της Β’ φάσης, για να είναι έτοιμα τον Ιούνιο, μετά να εγκριθούν και πάλι από το δ.σ. της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές και να κληθούν οι προεπιλεγέντες να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.
  • Η ανάδειξη του αναδόχου για το έργο αναμένεται τον Σεπτέμβριο, σε περίπου 4 μήνες.
  • Η υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης θα γίνει μετά την πάροδο της προθεσμίας για τυχόν ενστάσεις, τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού από τον ανάδοχο και φυσικά τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όλα αυτά αναμένεται να έχουν τελειώσει στις αρχές του 2023 και να υπογραφεί η Σύμβαση αυτή, για να ξεκινήσει στη συνέχεια το έργο.

 

Άρα πλέον έχουμε φτάσει στην αναμονή για την επιλογή του αναδόχου και την υπογραφή της σύμβασης του έργου!

 

Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ γράφονται επειδή το έργο αυτό προχωράει λόγω της δουλειάς του υποφαινόμενου, το αντίθετο. Για το έργο του νέου Μουσικού μας Σχολείου έχουν δουλέψει οι βουλευτές μας και των δύο κομμάτων, ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης μας, η προηγούμενη δημοτική διοίκηση (ενώ ελπίζω πως και η σημερινή θα έχει συμβάλλει θετικά, παρά το ότι μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω τη δουλειά της για το θέμα). Μαζί τους έχουν δουλέψει και αρκετοί ακόμη τοπικοί παράγοντες και φυσικά ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου και όλοι οι γονείς, που χρόνια περιμένουν και αγωνιούν.

 

Προσωπικά είμαι ένας από αυτούς που μαζί με όλη την ομάδα του συνδυασμού μας αναδείξαμε το θέμα και υποσχεθήκαμε να το παρακολουθούμε, όπως και κάνουμε.

 

Θυμίζω πως το νέο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης θα γίνει σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται στην Πολεοδομική Ενότητα Καπνικού Σταθμού-Επέκταση, και θα είναι υπερσύγχρονο.

 

Μπράβο σε όσους δούλεψαν και δουλεύουν για το σημαντικό αυτό έργο, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα εκπαίδευσης στην Κατερίνη και την Πιερία μας!

 

Ως δημοτικός συνδυασμός, θα παραμείνουμε ενεργοί στο θέμα, παρακολουθώντας την εξέλιξή του, μέχρι αυτό να φτάσει να παραδοθεί στους δημότες προς χρήση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: